L'euro, en mínims de dos mesos després de l'avançament de l'inici de pujades de tipus de la Fed

L'índex del dòlar, en màxims contra gairebé tots els seus rivals

Noemí Jansana
Bolsamania | 17 jun, 2021 18:54
ep archivo   billetes de euro
EUROPA PRESS - ARCHIVO

Patiment de l'euro enfront del dòlar aquest dijous, amb la moneda comunitària en mínims de dos mesos després que la Reserva Federal avancés inesperadament les seves previsions de pujades de tipus d'interès fins al 2023. Es canvia de mans en 1,1930 dòlars amb un declivi de més de l'1,6% entre dimecres i dijous.

L'índex del dòlar, que compara la divisa amb sis rivals, va pujar fins a 91,484 a Àsia per primera vegada des del 19 d'abril, després una alça de gairebé l'1% durant la nit, el major avanç des de març de l'any passat.

Només el kiwi neozelandès va avançar de forma significativa de les principals divises, pujant un 0,6% després que les dades mostressin que l'economia neozelandesa va créixer molt més ràpid del que s'esperava durant el primer trimestre. El kiwi havia caigut més d'un 1% dimecres.

Dilatacions puntuals dels preus a part, "finalment l'euro/dòlar no ha pogut amb els màxims de febrer i després de la reunió d'aquest dimecres de la FED el 'bitllet verd' està apreciant contra la 'moneda única'", assenyala José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía. "Tot suggereix que aquest podria estar donant forma a un ampli triangle (màxims decreixents i mínims creixents) i com nivell de suport en aquest moment tenim la base d'aquest triangle, a la zona dels aprox. 1,1750. Si bé és cert que els 1,1700 (mínims d'abril) són molt més rellevants, per sobre, pel costat de les resistències, tenim els 1,2266 (màxims de maig) i els màxims anuals als 1,2350", afegeix.

La Reserva Federal va començar dimecres a tancar la porta a la seva política monetària impulsada per la pandèmia, ja que els funcionaris van projectar un calendari accelerat per a les pujades dels tipus d'interès i van obrir les converses sobre tipus d'interès de com posar fi a la compra de bons de l'època de la crisi i van dir que l'emergència sanitària, que dura ja 15 mesos, ja no és la principal limitació de l'economia.

La majoria dels 11 funcionaris de la Reserva Federal van fixar almenys dos augments dels tipus d'interès d'un quart de punt per 2023, tot i que la política monetària de moment fomenta la recuperació del mercat laboral.

Les projeccions també van mostrar majors previsions d'inflació aquest any, encara que les pujades de preus se segueixen qualificant de "transitori". S'espera que el creixement econòmic global arribi al 7%.

contador