Més de 122.000 operadors liquidats del mercat 'cripto' al cap de setmana després de 'La Fusió'

Suposa que se n'han esfumat més de 376 milions de dòlars

Bolsamanía
Bolsamania | 19 set, 2022 12:24
bitcoin 20220614171417

Les fortes caigudes que estan experimentant els valors digitals aquest dilluns, especialment el bitcoin i l'ethereum, tenen lloc a una onada de liquidacions d'operadors del mercat. Un total de 122.387 operadors van ser expulsats del mercat a l'últim dia, cosa que va suposar 376,09 milions de dòlars en liquidacions. L'ordre més gran d'aquest tipus, per 10 milions de dòlars, es va realitzar a Bitmex.

Això ha suposat una caiguda de més del 6% a la capitalització total del mercat, que s'aproxima a la marca de 900.000 milions de dòlars, gairebé 100.000 milions menys que a la setmana passada, quan va recuperar el bilió de dòlars de valor global.

L'ether, la principal altcoin, va caure fins a un 10% en les 24 hores anteriors, fins a un mínim de dos mesos, i cotitzava aproximadament al voltant dels 1.302 dòlars, mentre que el bitcoin va perdre al voltant d'un 6%, fins a caure per sota del sòl dels 19.000 dòlars. Les pèrdues van ser majors per a criptovalors com XRP, Avalanche i Polkadot.

Els experts addueixen com a principals raons el bombo que ha envoltat l'actualització de la cadena de blocs d'Ethereum, que va provocar un augment del preu de l'ether des de mitjans de juny, però ara que l'actualització s'ha completat està baixant ràpidament.

D'altra banda, un decebedor Índex de Preus al Consumidor (IPC) a principis de la setmana va fer que el bitcoin, la criptomoneda més gran en termes de valor de mercat, comencés a declinar des de nivells de preu per sobre dels 22.000 dòlars, assenyalant que el banc central dels Estats Units encara tenia feina per fer per controlar la inflació.

Tot i que s'anticipa àmpliament un augment mínim de 75 punts bàsics -una continuació del falconisme monetari de la Fed-, els inversors estaran molt atents a la decisió del Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC) sobre una nova pujada dels tipus d'interès aquesta setmana.

contador