Mark Mobius pronostica una caiguda fins als 10.000 dòlars per al bitcoin

El veterà inversor s'ha mostrat sorprès per la fortalesa en el preu de la 'cripto' reina

Álvaro Estévez
Bolsamania | 29 nov, 2022 12:11
mark mobius
Franklin Resources

Aquest 2022 no està sent el millor any per a les criptomonedes. Després d'un tràgic segon trimestre protagonitzat per la caiguda de Terra i Three Arrows, aquest novembre la fallida d'FTX ha copat tots els titulars i amenaça de emportar-se pel davant importants companyies del sector, com ha estat el cas de BlockFi. Mentrestant, diversos experts asseguren que el criptohivern és lluny d'acabar i pronostiquen importants caigudes per als actius digitals. L'últim ha estat Mark Mobius, cofundador de Mobius Capital Partners, que veu el bitcoin (BTC) caient fins als 10.000 dòlars.

El veterà inversor és un reconegut criptoescèptic que va arribar a qualificar els actius digitals com a “un mitjà d'especulació i diversió”. “No és inversió, és una religió. La gent hi creu, creu que s'està fent rica… i no passa res. Mentre la música soni, fantàstic. Quan la música deixi de sonar, llavors és quan estarem en problemes”, va assenyalar en una entrevista a CNBC l'estiu passat.

Potser aquest moment és aquí ja. Segons ha assenyalat en una entrevista concedida a Bloomberg, el proper objectiu del bitcoin seran els 10.000 dòlars, 6.000 menys del valor actual de la criptomoneda reina. Així mateix, Mobius ha reconegut que no invertiria els seus diners o els dels seus clients en cap actiu digital, ja que són “massa perillosos” en aquests moments.

Amb tot, el veterà inversor ha subratllat que és “increïble” com el preu de la criptomoneda més gran del mercat s'ha mantingut malgrat la fallida d'FTX. "Les 'criptos' són aquí per quedar-se i hi ha nombrosos inversors que hi tenen molta fe dipositada", ha afirmat.

Aquesta fe serà posada a prova les properes jornades, especialment després de la fallida de BlockFi, l'última mostra que l'efecte contagi d'FTX s'està estenent. Segons Craig Erlam, analista sènior de mercats d'Oanda, els inversors estan molt pendents de qualsevol “vulnerabilitat similar” que deixin entreveure les companyies del sector com Genesis, Coinbase o Crypto.com, algunes de les empreses que han rebut més escrutini a les últimes jornades.

“El fet que la gana pel risc sigui feble avui tampoc no ajuda. Tot i que sembla que el bitcoin està intentant formar una base al voltant dels 15.500-17.000 dòlars, pot ser més fàcil dir-ho que fer-ho en aquest entorn”, afegeix Erlam.

contador