L'ethereum torna a accelerar-se fins als 4.300 dòlars, però "està un 70% sobrevalorat"

Pujades per al bitcoin malgrat que no abandona el seu rang entre 55.000 i 58.000 dòlars

Noemí Jansana
Bolsamania | 12 mai, 2021 11:46
ethereum cripto

Nou ral·li per a l'ethereum aquest dimecres, d'un 10% en el moment d'escriure aquest article, que eleva el preu de la segona criptodivisa més operada fins a una nova fita històrica per sobre dels 4.300 dòlars. La resta del mercat dels actius digitals veu notables pujades per a la binance coin, el bitcoin, que torna a elevar-se per sobre dels 57.000 dòlars, el dogecoin i el cardano, que ha marcat una nova fita històrica per sobre dels 1,80 dòlars, i la seva capitalització total supera altra vegada els 2,5 bilions de dòlars.

La cursa alcista de la moneda digital número dos ha elevat el seu valor fins a gairebé mig bilió de dòlars i prosseguirà fins a la marca dels 5.000 dòlars, però, els experts de JP Morgan han avisat, en una nota per a clients, d'una notable sobrevaloració d'aquest actiu, de fins a un 70%. És a dir, hauria de cotitzar-se a un preu de 1.000 dòlars. El valor actual i inexacte es deu a l'augment de les inversions institucionals i les millores de la xarxa, segons aquests analistes. Afirmen que aquests factors han portat a un augment de preu, però el preu actual no reflecteix l'ús real de la xarxa.

No obstant això, les expectatives d'una gran actualització al juliol, que dispararà més encara l'ús de la xarxa Ethereum, són suficients perquè els operadors hagin pres fortes posicions en la moneda que rivalitza amb el bitcoin, per la qual cosa el seu ral·li està lluny d'esgotar-se. "El millor és que encara som al començament d'aquest moviment, pel que fa als diners", indica Naeem Aslam, director d'anàlisi d'Avatrade. De fet, "hi ha una forta evidència que els operadors i inversors estan liquidant petites posicions en el bitcoin i posant aquests diners a l'ethereum, ja que creuen que aquesta moneda està encara massivament infravalorada", afegeix.

Dit això, "els especuladors també creuen que li correspon una correcció saludable, i és més probable que tingui lloc quan el preu toqui el nivell dels 5.000 dòlars", prossegueix aquest analista, nivell "que no hi ha dubte que assolirà". "L'objectiu de preu a llarg termini segueix sent als 10.000 dòlars". "Des del punt de vista institucional, seguim veient una forta evidència d'entrada de diners, i no hi ha signes de debilitament de la demanda en absolut", arrodoneix Aslam.

contador