L'ethereum no pot amb els 1.800 i es completa l'última 'shadow fork' mentre el bitcoin avança

La criptoindústria, en suspens abans de 'The Merge'

Noemí Jansana
Bolsamania | 12 set, 2022 11:50
ep representacion de bitcoin y ethereum
2GETHER

El mercat de les criptomonedes manté part dels seus avenços de la setmana passada aquest dilluns, encara que l'ethereum, el protagonista indiscutible de les properes jornades per l'esperat 'The Merge' de la seva cadena de blocs homònima, cedeix gairebé tots els guanys recents. El segon criptovalor per capitalització de mercat, que s'espera que completi als propers dies l'esperat canvi de consens a 'prova de participació', no ha estat capaç de conquerir els 1.800 dòlars malgrat assolir màxims des de mitjans d'agost.

BTC
-
  • --
  • Max: -
  • Min: -
-
ETH
-
  • --
  • Max: -
  • Min: -
-
BTC-USD
61.798,45 BTC
  • -3,21%-2.049,09
  • Max: -
  • Min: -
11:49 30/04/24
ETH-USD
3.056,45 ETH
  • -4,95%-159,28
  • Max: -
  • Min: -
11:49 30/04/24

El bitcoin, per part seva, aconsegueix estirar el ral·li iniciat divendres, quan va aconseguir superar l'important nivell de preu dels 20.000 dòlars. Ha deixat nous màxims de més de dues setmanes als 22.000 dòlars i sembla tenir ganes de tornar als nivells de preu de la primera quinzena d'agost, quan va tocar 25.000 dòlars.

La resta d'altcoins deixen també avenços i la capitalització total del mercat s'assenta per sobre del bilió de dòlars, a l'avantsala d'unes jornades durant les quals tota la indústria es mantindrà en suspens. “Una cosa que està força clara quan es tracta de la indústria de les criptomonedes és que no hi ha res que sigui suau; l'actualització serà el començament d'un nou viatge ple de sots i és probable que porti més oscil·lacions salvatges per als comerciants i els inversors”, avisa Naeem Aslam, analista d'Avatrade.

Molts dels principals actors de la indústria estan maximitzant les mesures de seguretat durant l'esdeveniment, ja que no volen repetir el que va passar el 2016 quan els hackers van robar més de 40.000 monedes d'ethereum classic de l'intercanvi Yunbi. Aquesta vegada, tot i això, empreses com FTX i Coinbase ja han informat els seus usuaris que no permetran cap dipòsit ni retirada de diners durant l'esdeveniment. També s'espera que la idea i la pràctica siguin seguides per intercanvis descentralitzats com ara Uniswap.

Tot i això, les notícies al voltant de l'actualització de la cadena de blocs de l'ether -com també es diu l'ethereum- no podrien ser més encoratjadores. Segons han informat els desenvolupadors, la darrera shadow fork -com es diu als prerequisits necessaris perquè la transició des de l'actual model de validació de transaccions de 'prova de treball-, s'ha desplegat amb èxit.

Aquest tipus de proves, les shadow forks, ajuden els desenvolupadors a provar els supòsits de sincronització per garantir la seguretat de la xarxa durant les actualitzacions permanents. En vista de 'The Merge', els desenvolupadors d'Ethereum van implementar la primera 'shadow fork' l'11 d'abril del 2022.

Gairebé sis mesos després, l'empresa de recerca i enginyeria d'Ethereum, Nethermind, va confirmar que la transició a Mainnet-Shadowfork-13 -l'última d'aquestes proves- va ser reeixida, cosa que indica que la xarxa està a punt per a la transició a un mecanisme de consens a prova de participació.

La xarxa de prova ha permès que els desenvolupadors d'Ethereum practiquin l'execució de nodes, el desplegament de contractes i la prova de la infraestructura, entre altres coses. Com a resultat, les shadow forks permeten als desenvolupadors avaluar l'impacte de les actualitzacions de la xarxa abans que es produeixin. Com a part de l'actualització, la comunitat necessita actualitzar els seus clients d'ethereum i executar la combinació d'una capa d'execució i una capa de consens.

contador