Les criptomonedes tornen a pèrdues el Divendres negre: temor al contagi d'FTX

Els analistes adverteixen que la manca de confiança pot enfonsar els preus

Álvaro Estévez
Bolsamania | 25 nov, 2022 11:12
bitcoin 20221118183925

El mercat de les criptomonedes torna al vermell aquest Divendres negre després d'un parell de dies de modestos rebots. El bitcoin (BTC) s'ha deixat gairebé un 1% durant les últimes 24 hores i intenta consolidar els 16.500 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) acumula pèrdues de més de l'1,5% i ha perdut els 1.200 dòlars. Les criptos han perdut un 1% de capitalització borsària (828.490 milions).

“La confiança als mercats s'ha trencat i pot trigar temps a reconstruir-la. Continua existint una gran incertesa i mentre segueixi així, els repunts que veiem a les criptomonedes poden convertir-se simplement en rebots del gat mort, en lloc de tocar fons al mercat. L'últim es va produir al voltant dels 15.500 dòlars, des d'on va rebotar fa un parell de setmanes, i una ruptura d'aquest nivell podria desencadenar una altra forta caiguda”, explicava fa uns dies Craig Erlam, analista sènior de mercat d'Oanda.

Després d'un parell de jornades de moderats guanys, impulsats, entre d'altres, per les actes de la Fed, el temor de com de profund pot ser-ne l'efecte dòmino provocat per la fallida d'FTX s'ha tornat a imposar al mercat. L'últim afectat és el Digital Currency Group, especialment Genesis i Grayscale, que s'enfronten a una perillosa crisi de liquiditat. “És impossible saber què serà la propera en caure”, asseguren des de Julius Baer.

“El bitcoin continua intentant estabilitzar-se després del col·lapse de l'FTX. No és estrany que el succés hagi suposat un enorme revés per a tot el sector, tant des del punt de vista del contagi com de la reputació”, indica Erlam, “Els operadors es pregunten ara, amb raó, qui més està exposat, quin magnitud tindran els efectes de contagi i on s'està duent a terme més aquest tipus d'activitat”.

Per a l'expert d'Oanda, la manca de regulació al sector fa que aquests temors siguin “molt reals”. “Podrien soscavar la fe en l'espai de les criptomonedes durant algun temps, cosa que pesaria encara més en els preus”, explica.

A la resta del mercat, guanys destacats de gairebé el 8% en ripple (XRP). Dogecoin (DOGE) avança lleugerament, mentre que el cardano (ADA), polygon (MATIC) i polkadot (DOT) retrocedeixen entre l'1% i el 3%. La solana (SOL) torna al vermell i se situa lleugerament per sobre dels 14 dòlars, un terç del que valia abans de la caiguda de l'exchange de Sam Bankman-Fried.

contador