Goldman Sachs i altres bancs de Wall Street exploren els préstecs recolzats pel bitcoin

Estudien utilitzar els futurs o altres derivats del bitcoin com a col·lateral

Bolsamanía
Bolsamania | 03 des, 2021 15:12
goldman sachs veut investir 10 milliards de dollars sur 10 ans pour soutenir les femmes noires 20210507201531

Goldman Sachs es troba entre un grup de bancs nord-americans de primer nivell que estan estudiant com utilitzar el bitcoin com a garantia per als préstecs en efectiu a les institucions, segons tres persones familiaritzades amb els plans que cita CoinDesk.

Bancs com Goldman no tocaran els mercats al comptat de criptodivises, sinó que s'inclinaran per productes derivats de criptodivises, com ara els futurs. Emulant els acords de tipus repo tripartit (una forma de prendre prestats fons mitjançant la venda de valors amb un acord de recompra, en què intervé un tercer agent), els bancs estan explorant maneres de seguir el mateix camí de no tocar el bitcoin al comptat, com altres productes similars.

Aquesta iniciativa segueix el camí obert pels bancs Silvergate i Signature, que van anunciar préstecs en efectiu recolzats per bitcoin a principis d'aquest any. I Goldman Sachs no seria l'única entitat de primer nivell nord-americana que estudia aquest tipus de productes.

Així mateix, és una prolongació abraçada relativament sobtada de Wall Street a una classe d'actius de 2,7 bilions de dòlars, encara que amb productes una mica especialitzats. Entre l'octubre i el novembre d'aquest any, la Comissió de Valors i Borsa dels EUA també ha donat llum verda als futurs cotitzats del bitcoin i fins i tot tres vehicles d'aquestes característiques han vist la llum a la borsa de valors de Nova York.

contador