El bitcoin es desploma fins a mínims de cinc mesos en plena onada de vendes a les 'criptos'

Les caigudes de Wall Street llasten el mercat de criptoactius

Noemí Jansana
Bolsamania | 21 gen, 2022 11:41
bitcoin caidas
BOLSAMANIA

Agudes caigudes per al bitcoin del voltant del 7%, enmig d'una onada de vendes al mercat de les criptomonedes que ha portat la més cotitzada de les divises digitals a marcar mínims de cinc mesos i mig i, el que és més important, a cedir clarament l'important suport dels 40.000 dòlars. L'actiu digital, que va tancar dijous en aquest nivell de preu, després de les caigudes de Wall Street a causa de Netflix, ha continuat drenant posicions fins als 38.500 dòlars, tot i que intenta estabilitzar-se per sobre dels 39.000, mentre que gairebé 150.000 milions de dòlars s'han evaporat del mercat, la capitalització del qual és d'1,83 bilions de dòlars, comparat amb 1,98 bilions de dòlars de dijous, abans de l'obertura europea.

BTC
-
  • --
  • Max: -
  • Min: -
-
BTC-USD
63.962,11 BTC
  • -0,82%-526,38
  • Max: -
  • Min: -
20:31 26/04/24

Pel que fa a l'ethereum, la segona criptomoneda per capitalització borsària, ha caigut un 8% les últimes 24 hores, fins a preus al voltant dels 2.800 dòlars, mínims des de finals de setembre del 2021, malgrat que remunta per sobre dels 2.880 dòlars. El tancament de dijous es va produir al suport dels 3.000 dòlars, que s'havia vist amenaçat durant les últimes jornades i que definitivament ha cedit, registrant mínims de quatre mesos.

La resta de tokens ha tingut la mateixa sort, el cardano ha caigut més d'un 11%, mentre que el ripple, la polkadot, el litecoin, la solana, el terra, l'stellar també han cotitzat a la baixa el 5% i el 15% negatiu en les darreres 24 hores. El preu del dogecoin també s'ha arribat a precipitar més del 9% fins als 0,1487 dòlars i acumula caigudes de més del 20% a l'última setmana, el shiba inu ha cedit al voltant del 8% fins als 0,00002589 dòlars. En general, les altcoins han deixat mínims també de diversos mesos.

Els descensos de les criptomonedes són un ressò del patiment del sector tecnològic a la Borsa de Nova York, just quan ha transcendit que més del 40% de les operacions en aquests actius s'executen a les hores de comerç borsari de Wall Street. El Nasdaq ha baixat gairebé un 5% aquesta setmana, i l'S&P 500 va camí de tancar la tercera setmana consecutiva de pèrdues.

Així mateix, amb el bitcoin un 14% per sota del nivell de preus amb què va arrencar l'any i gairebé un 45% per sota del seu màxim històric del novembre, als 69.000 dòlars, diverses són les raons a le squals al·ludeixen els experts per a aquest inici d'any que no fa presagiar res de bo als analistes i que posa en dubte les prediccions més optimistes.

FUGIDA DELS ACTIUS DE RISC I REGULACIÓ

Quan els rendiments del Tresor nord-americà a 10 anys es van disparar a principis d'aquesta setmana, l'augment dels tipus va obligar els inversors a abandonar les posicions en actius de més risc. Els rendiments es mouen en direcció oposada als preus. La reducció d'estímuls i enduriment de la política monetària de la Reserva Federal dels EUA (Fed) són dolents per als mercats no regulats com el de les 'criptos'. El tapering de la Fed i l'augment dels tipus d'interès podrien provocar una reducció de la liquiditat mundial i, en última instància, afectar el preu del bitcoin.

Així mateix, el sector de les criptomonedes s'ha enfrontat recentment a diversos contratemps reguladors com l'escepticisme sobre el creixement ràpid dels actius digitals a tot el món. Els intercanvis de criptodivises estaran al punt de mira de la Comissió de Valors dels EUA (SEC per les sigles en anglès) en relació amb els actius digitals el 2022. El banc central de Rússia va proposar ahir la prohibició de la mineria de bitcoins i el comerç d'aquests actius a tot Rússia i a la Unió Europea (UE), l'Autoritat Europea de Valors i Mercats (ESMA) està pressionant perquè la UE prohibeixi la mineria de criptodivises per als actius que utilitzen el model de prova de treball (PoW per l'anglès proof-of-work) com el bitcoin.

Entre les notícies negatives també s'explica que els fons de criptomonedes han vist sortides per cinquena setmana consecutiva, el gestor d'actius digitals CoinShares va dir en un informe que les sortides netes dels productes d'inversió d'actius digitals per a la setmana acabada el 14 de gener van pujar a 73 milions de dòlars.

Tot això ha generat una tempesta perfecta al criptomercat i l'anàlisi tècnica no augura res de bo, ja que, una vegada perduts els 40.000 dòlars, el suport d'importància següent se situa al voltant dels 30.000 dòlars, 28.900 dòlars per ser exactes.

contador