Bitcoin o quan el preu acostuma a comportar-se al contrari del que la gran majoria pensa

Des dels mínims de divendres acumula un rebot superior al 50%

JM. Rodríguez
Bolsamania | 27 des, 2017 11:44
bitcoin7445

Tendència alcista és aquella que es caracteritza per construir mínims i màxims creixents i això és el que seguim tenint a dia d'avui en el bitcoin i així només cal seguir fent una cosa: pujar.

Lluny d'anar al que és fàcil, al que gairebé tothom diu que estem davant d'una bombolla, vaig a limitar-me a analitzar el que em diu el gràfic en aquest moment. Aquest és el principal avantatge de ser analista tècnic: limitar-se a analitzar el que diu el preu i abstreure’s del que diguin els altres. Per no dir que l'experiència m'ha demostrat que quan la gran majoria opina en un sentit, els preus tendeixen a fer just el contrari. Els que parlen de bombolles al bitcoin el deien als 5.000 dòlars, després als 10.000 dòlars, als 20.000 dòlars... fins avui.

Tècnicament podem veure com el 'crac' que experimentava durant les últimes sessions de la setmana passada, que el van portar des dels 20.000 fins a nivells per sota dels 11.000 dòlars, coincideixen al tick dins del que seria un potencial 'retrocés temporal' a la zona de suport, abans resistència, que uneix els màxims creixents des del passat estiu. Lògicament, com més vertical sigui la pujada més violenta serà la potencial fase correctiva o fase de reacció, així de senzill. Però la veritat és que no per això l'estructura de preus ha deixat de ser alcista. Els mínims i màxims creixents hi són, intactes. I així no cau. Ara bé, tot i rebotar més d'un 50% durant els últims dies el que hem de saber és que tota possibilitat de construir un nou impuls alcista, encara que soni a tòpic, passa per ser capaç de superar els màxims anuals (i històrics), als voltants dels 20.000 dòlars. Evidentment en algun moment en el futur el bitcoin podria corregir-se amb més violència, cosa lògica perquè res puja pels segles dels segles. Però la pregunta del milió de dòlars és des de quin nivell de preus? i quan?

Gràfic diari del bitcoin (BTCUSD)

contador