L'IBEX suma un 0,36% enmig de la incertesa per la votació del Brexit

El Parlament britànic vota a les 20:00 hores el pla de Theresa May per al Brexit

Per

Bolsamania | 15 gen, 2019

Actualitzat : 18:27

IBEX 35

17:35 10/05/24

  • 11.105,50
  • 0,50%55,40
  • Max: 11.137,70
  • Min: 11.045,10
  • Volume: -
  • MM 200 : 9.832,87

L'IBEX ha sumat un 0,36%, fins als 8.850 punts. El selectiu obria la sessió amb guanys, però poc després entrava en terreny negatiu, fins que una hora abans del tancament ha aconseguit donar-se la volta. Aquesta jornada de volatilitat es deu a la incertesa sobre la votació d'aquesta tarda al Parlament britànic sobre l'acord del Brexit.

Ha arribat el 'dia D' per a Regne Unit i per a tot Europa. El Parlament britànic vota aquesta tarda-nit (de vuit a nou, hora espanyola) el pla de Theresa May per al Brexit. Els analistes són clars: el mercat té descomptat el 'no' del Parlament i el que es cotitza és "la magnitud" de la derrota de May. Veurem com reacciona avui Wall Street i com es desperten demà les borses europees.

Diuen els experts que una derrota "estreta" vol dir que May podria ser capaç de superar una segona votació. No obstant això, una gran derrota vol dir que som "en territori inexplorat i no es pot descartar que Theresa May hi renunciï".

La resta d'Europa ha viscut una sessió molt similar a la de la borsa espanyola, amb alces al començament de la sessió, que s'han tornat a pèrdues i finalment han tornat els guanys. Per la seva banda, Wall Street també ha cotitzat en verd al tancament del mercat espanyol, mentre que Àsia ha acabar la sessió amb alces importants superiors a l'1%.

"Els mercats asiàtics reboten avui després de les caigudes de la passada sessió per les males dades de la Xina. El repunt d'avui es produeix per la promesa de Pequín d'adoptar més mesures de suport per estabilitzar la desacceleració econòmica xinesa. El moviment ha impulsat el sentiment i ha enviat cap amunt els mercats asiàtics i també els europeus", explica Jasper Lawler, responsable d'anàlisi de London Capital Group en un informa a primera hora del dia.

ATENTS A IAG, SANTANDER, SABADELL, FERROVIAL...

El que passi amb el Brexit tindrà el seu impacte directe en els valors més exposats al Regne Unit. Al mercat espanyol destaquen IAG, Santander, Sabadell i Ferrovial.

Sobre IAG (-1,85%) s’està parlant durant les últimes jornades perquè un Brexit sense acord podria canviar les condicions actuals en les quals opera a la Unió Europea (UE). Santander va viure aquest dilluns una jornada de caigudes i avui ha sumat un 0,40%.

Pel que fa a Sabadell (+0,15%) els analistes de Bolsamanía recorden que està a només un 10% dels seus mínims històrics. "Mentre els títols de l'entitat financera no saltin per sobre de la resistència que presenta als 1,33 euros, no tindrem res. Tot continuarà exactament igual", assenyalen.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Dins de l'àmbit empresarial, són notícia DIA (+0,68%) i BBVA (+0,02%). HSBC ha pujat la seva recomanació sobre la primera fins a 'mantenir', a l'espera de "la seva reestructuració". En el cas del banc, l'ha retallat fins a 'mantenir' des de 'comprar'.

Per la seva banda, JP Morgan ha rebaixat la seva estimació del benefici per acció que obtindrà Bankia (-0,62%) al tancament de l'exercici 2018. La companyia espera també que el banc anunciï durant la seva pròxima presentació de resultats un objectiu de marge d'interessos per al 2020 "més realista" que el que apareix al seu pla estratègic.

A més, destaca la pujada del 6,79% d'Ence, que ha estat la companyia més alcista de l'IBEX, per davant d'Amadeus i Naturgy, que han sumat un 3,48% i un 1,67%, respectivament. A la banda de les pèrdues, Mediaset ha estat el valor més castigat en cedir un 2,77%, seguit de Siemens Gamesa (-1,66%).

Al mercat de matèries primeres, el barril de cru Brent, de referència a Europa suma un 1,66% al tancament del mercat espanyol i lluita per recuperar els 60 dòlars que havia perdut ahir. Al mercat de divises, l'euro es deprecia fins als 1,1394 dòlars.

ANÀLISI TÈCNICA

"Sessió interessant la d'aquest dimarts tot i no tancar amb grans moviments. I això és així, perquè com es pot observar en el gràfic diari dels mínims de la sessió s'han acostat bastant a la zona de suport que tenim a la base del estret lateral dels últims dies", destaca José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"De fet, el que tenim és un petit lateral amb zona de suport als 8.750 punts i resistència als 8.900 punts. A l'espera que, en preus de tancament, el preu es decanti per un o altre costat. Tècnicament, dona la sensació que podem estar donant forma a una petita formació de continuïtat alcista en forma de bandera", afegeix.

"De manera que, en teoria, es podria apostar un aviat per moviment cap a l’important zona de resistència que tenim a la zona dels 9.150 punts (directriu baixista) - 9.265 punts (màxims de novembre i de desembre)", conclou l'analista.

Últimas noticias