L'IBEX puja per sobre dels 9.700 punts gràcies a l'impuls de Telefónica

El selectiu espanyol va aconseguir aquest dimarts tancar per sobre del nivell dels 9.623 punts

Per

Bolsamania | 04 jul, 2018

Actualitzat : 17:56

IBEX 35

17:35 17/05/24

  • 11.327,70
  • 0,25%28,40
  • Max: 11.343,00
  • Min: 11.246,60
  • Volume: -
  • MM 200 : 9.976,12

L'IBEX 35 ha acabat la sessió d'aquest dimecres amb una pujada de l'1% i s'ha situat als 9.757 punts gràcies, sobretot, a l'impuls de Telefónica. Així, tal com esperaven els experts de Bolsamanía, l'índex ha continuat amb el rebot de la jornada passada, durant la qual ja va superar el nivell tècnic dels 9.623 punts.

La 'teleco' presidida per José María Álvarez-Pallete ha liderat els guanys (+2,47%), i és que sembla que el mercat ha celebrat la campanya publicitària del seu assistent virtual, Aura. Després de Telefónica, les companyies que més han pujat han estat BBVA (+1,93%) i Naturgy (+2,15%).

A més, la resta de 'blue chips' (o 'pesos pesants') de l'IBEX han finalitzat també en verd la jornada. Entre ells, Banc Santander ha pujat gairebé un 0,7% després de conèixer que Popular va guanyar 41 milions d'euros durant el primer trimestre de l'any, segons l'Associació Espanyola de Banca (AEB).

En canvi, Meliá Hotels (-1,43%), Indra (-0,97%) i Arcelormittal (-0,82%) han estat els valors que més s'han deixat al parquet aquest dimecres.

ALTRES BORSES I MACROECONOMIA

Amb tot, Europa ha cotitzat més aviat plana i amb signe mixt després que la incertesa política sembla que s'hagi dissipat -de moment- a Alemanya.

Per la seva banda, Wall Street va tancar dimarts amb caigudes del 0,6% després d'obrir només durant mitja sessió. Aquest dimecres estarà tancat tot el dia pel festiu del Dia de la Independència, cosa que ha contribuït a la tranquil·litat a aquesta banda de l'Atlàntic.

Mentrestant, Jasper Lawler, expert de London Capital Group, incideix en la idea de la guerra comercial en una setmana crucial a l'espera que aquest divendres s'activin els aranzels entre els Estats Units i la Xina. "Els mercats segueixen tremolosos mentre el rellotge continua avançant cap a la materialització de les amenaces de la guerra comercial. A només dos dies que les amenaces comencin a fer efecte, les relacions entre les dues potències segueixen sent hostils i estremeixen als inversors", apunta aquest analista.

"Els bruscos moviments de la divisa xinesa han generat especulacions que les autoritats xineses estan recorrent a manipulacions per compensar alguns dels pitjors efectes dels aranzels nord-americans", assenyala Michael Hewson, estrateg en cap de CMC Markets.

De tornada a Europa, Hewson subratlla que l'acord entre la CDU d'Angela Merkel i la CSU ha suscitat seriosos interrogants en el seu tercer soci de Govern, l’SPD, de manera que "no és un fet consumat que s'aprovi al Parlament alemany", adverteix.

Pel que fa al calendari de dades del dia, el PMI compost de la Zona Euro de juny s'ha situat als 54,9 enfront dels 54,8 previ. El ritme de creixement de l'activitat econòmica de l'Eurozona ha tornat a guanyar cert impuls al mes de juny des del seu registrat mínim d'any i mig al maig.

ANÀLISI TÈCNICA

Segons José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, aquesta ha estat una "nova sessió de guanys a l'IBEX, que des dels mínims d'aquest dilluns (9.443) acumula una pujada superior al 3%".

"De fet, sessions enrere fèiem referència a la possibilitat que l'IBEX rebotés després de recolzar-se a la base del triangle. I en això està. Ara, podria buscar la part alta del triangle, als 10.100 punts", afegeix l'expert. "El principal catalitzador del rebot és Telefónica", explica, "que aquest dilluns tocava la directriu alcista de mitjà termini, la que uneix els mínims creixents de 2012 i de 2016 i des d'aquí està intentant reestructurar-se a l'alça".

"Ara bé, per poder parlar d'un canvi de tendència en l'operadora li exigirem que salti per sobre dels màxims de maig, als 8,25 euros. Mentrestant, només cal esperar fins a comprovar per on vol acabar saltant l'IBEX, si per la part superior o la part inferior del triangle", conclou Rodríguez.

Últimas noticias