Falta de tendència a Wall Street per la tensió creixent entre la Xina i els EUA

L'estira i arronsa entre les dues potències econòmiques continua copant l'atenció del mercat

Per

Bolsamania | 22 mai, 2020

Wall Street cotitza amb signe mixt després de les vendes del dijous, per la renovada tensió entre els EUA i la Xina. A més, és molt important destacar que l'S&P 500 s'ha frenat davant de la important resistència tècnica que presenta el principal indicador mundial en la zona de 2.950 a 3.000 punts, tot i que encara puja un 3% aquesta setmana.

L'estira i arronsa entre les dues economies més grans del món ha arribat a la borsa. El Senat dels EUA impulsa una llei per deixar fora les cotitzades xineses dels índexs nord-americans. "El projecte s'està movent a gran velocitat", indiquen els experts.

Per part seva, la Xina és avui notícia per partida doble. En primer lloc, ha promès continuar treballant per la implementació del seu acord comercial de 'fase u' amb els EUA malgrat que les tensions entre totes dues potències continuen aguditzant-se pel coronavirus.

Durant l'Assemblea Nacional Popular (ANP) celebrada pel Partit Comunista, el primer ministre xinès, Li Keqiang, ha promès que "treballarem amb els EUA per a implementar la primera fase de l'acord econòmic i comercial."

D'altra banda, a causa de la incertesa causada per l'emergència de Covid-19, el Govern xinès no ha emès un objectiu de creixement per a 2020, cosa que no passava des de 1990, " a causa de la gran incertesa causada per la pandèmia de Covid-19 i l'entorn econòmic i comercial mundial", ha assenyalat Li..

ELS EUA SEGUEIXEN AMB LA SEVA REOBERTURA

La reobertura total dels EUA continua sent una incògnita. "El futur continua presentant incerteses i no podem descartar una segona onada del virus", reconeixen des de Fundstrat Global Advisors. "Nosaltres mantenim la cautela, i pensem que la renda variable continua oferint una atractiva equació rendibilitat-risc", afegeixen.

Als EUA, les últimes dades no criden especialment a l'optimisme. Segons la CNBC que, al seu torn, es fa ressò d'un informe de la Universitat de Johns Hopkins, més d'un terç dels estats que han tornat a obrir les portes han registrat un repunt de contagis.

I Trump segueix sense immutar-se. El president dels EUA ha afirmat aquest dijous que "no tornarem a tancar el país" si té lloc una segona onada del brot. "Podem apagar incendis, però no tornarem a tancar el país", ha sentenciat.

En altres mercats, acaba el ral·li del petroli West Texas, que cau un 3%, fins a 32,92 dòlars, després d'abandonar la Xina el seu objectiu de creixement anual. A més, l'unça d'or rebota un 0,7%, fins a 1.734 dòlars, mentre l'euro es devalua un 0,44% i es canvia a 1,0900 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys cau lleugerament fins al 0,67%.

A nivell tècnic, l'S&P 500 té una important resistència al "buit baixista setmanal de 2.972 punts", zona que està actuant com a resistència des dels màxims d'abril. El principal indicador mundial cotitza a 2.949 punts. Superar amb claredat els 3.000 punts li obriria el camí per tornar a buscar el seu màxim històric de febrer, de 3.393,50 punts, però no fer-ho podria suposar un nou tram baixista a curt termini.

Últimas noticias