L'S&P 500 ataca de nou la resistència dels 3.000 punts a Wall Street

La tensió entre la Xina i els EUA, l'única cosa que s'oposa a l'optimisme de l'inversor

Per

Bolsamania | 27 mai, 2020

Compres a Wall Street després de les pujades del dimarts, encara que lluny de màxims intradia. Molt important per anàlisi tècnica, l'S&P 500 va superar durant la sessió la important resistència dels 3.000 punts, però es va girar a la baixa en el tram final i va tancar a 2.991 enters, després d'un màxim intradia de 3.021, nivell de preus que ha tornat a recuperar. A més, el Nasdaq va arribar a pujar fins a 9.501 punts, molt a prop del seu màxim històric de 9.838, però va tancar a 9.340.

Així, la Borsa de Nova York ha assolit importants nivells de resistència que no seran fàcils de superar en un primer intent. Els inversors ja han descomptat l'enfonsament de l'economia i les posteriors mesures d'estímul del Congrés americà i la Reserva Federal, per la qual cosa el més probable és que les borses es mantinguin en un moviment lateral durant les properes setmanes.

L'agència Fitch Ràtings ha mantingut la seva previsió de caiguda per al PIB dels Estats Units al 2020 en un -5,6%. Els estímuls macroeconòmics han augmentat durant l'últim mes i la liquiditat injectada pels bancs centrals suposa una resposta sense precedents, cosa que considera positiva.

No obstant això, afegeix que "el retorn a la normalitat econòmica probablement és un procés lent i ple de sots". La ruptura del mercat laboral (s'espera que la desocupació als EUA arribi a un màxim del 20% al maig) i el distanciament social en curs pesarà molt sobre la despesa dels consumidors després de la crisi, mentre que les empreses seran molt cauteloses amb la despesa de capital, adverteix.

De cara a 2021, Fitch anticipa un "repunt 'tècnic' del creixement del PIB mundial d'un 5,1%", amb un augment de la producció dels EUA i l'eurozona d'un 4%. "Però és poc probable que s'arribi als nivells anteriors al virus fins a mitjan 2022 als EUA, i significativament més tard a Europa, malgrat l'estímul polític massiu", ha conclòs Fitch.

En matèria empresarial, Amazon se n'ha anat de rebaixes, i està tantejant la compra de Zoox per elevar la seva aposta pels cotxes autònoms.

A més, Disney és notícia perquè ha remès a les autoritats un pla per a la reobertura del seu parc d'atraccions Walt Disney World, situat a Florida.

D'altra banda, Twitter ha desfermat la ira de Donald Trump, un dels seus usuaris més famosos, en advertir per primera vegada que un dels tuits del president conté informacion dubtosa.

Pel que fa als altres mercats, el petroli West Texas cau un 2%, fins a 33,58 dòlars, després del repunt dels últims dies per la previsió d'un repunt de la demanda a nivell global. A més, l'unça d'or cau un 1,4%, fins a 1.704 dòlars, mentre l'euro s'aprecia un 0,14% i es canvia a 1,0995 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys repunta lleugerament fins al 0,69%.

A nivell tècnic, l'S&P 500 té una important resistència al "buit baixista setmanal de 2.972 punts", zona que està actuant com a resistència des dels màxims d'abril. El principal indicador mundial ha tancat a 2.991 punts. Superar amb claredat (per sobre de 3.050 punts) aquesta resistència li obriria el camí per tornar a buscar el seu màxim històric de febrer, de 3.393,50 punts, però no fer-ho pot suposar un nou tram baixista a curt termini.

Últimas noticias