Onur Genç (BBVA): "L'operació del Sabadell competirà amb d'altres opcions"

"Hi ha moltes oportunitats allà fora i tenim l'obligació d'analitzar-les", ha afegit

Per

Bolsamania | 18 nov, 2020

Onur Genç, CEO de BBVA, ha aprofitat la seva participació en un fòrum financer per 'refredar' l'optimisme del mercat (i la tremenda pujada de les accions del Sabadell) sobre l'operació corporativa amb l'entitat presidida per Josep Oliu.

"L'operació del Sabadell competirà a d'altres opcions. No tirarem endavant si no aporta una clara creació de valor. No ens sentim forçats a res. Hi ha moltes oportunitats allà a fora i tenim l'obligació d'analitzar-les", ha assenyalat.

Genç ha afegit que BBVA acaba de "començar el procés" i "està analitzant els números", per la qual cosa "això no implica res més que això de moment".

Bolsamanía, que ja va anticipar l'operació de BBVA i Sabadell a principis de setembre, ha publicat aquest dimecres que el banc basc pot oferir una prima del 20% al 30% per adquirir el seu rival, però que aquesta prima ja ha estat descomptada pel mercat aquests dos últims dies.

I encara que encara té marge per a elevar aquest percentatge, les paraules de Genç sens dubte pretenen evitar que el mercat anticipi un preu massa elevat. Les negociacions amb el Sabadell no seran fàcils, ja que Josep Oliu i el seu equip intentaran maximitzar el preu, per la qual cosa encara queda molta tela al teler en aquest procés.

A ningú no se li escapa que el BBVA ha reforçat la seva posició financera després de vendre el seu negoci als EUA per gairebé 10.000 milions d'euros a uns múltiples d'una altra època, però el banc presidit per Carlos Torres Vila hagués preferit confirmar les negociacions de fusió una mica més endavant, després d'acordar un preu definitiu.

De fet, durant la jornada del dilluns, el mateix Torres va comentar que "tenim un menú d'opcions davant nostre. Hi ha oportunitats valuoses al mercat on ja hi tenim franquícies, així que la idea és fer una recompra molt atractiva que reinvertirem en el negoci i una inversió en creixement inorgànic, sempre que ens aporti una taxa de retorn raonable".

"Sobre les oportunitats i la consolidació del mercat espanyol, no donarem dades concretes. Per descomptat, no pas avui. I ja veurem què passa en el futur", va afegir.

No obstant això, la pressió dels mitjans i la impressionant pujada del Sabadell, que es va disparar el dilluns gairebé un 25%, va obligar a confirmar les converses després del tancament del mercat. Les paraules d'Onur Genç van adreçades a refredar l'optimisme, una tàctica utilitzada en aquesta mena de negociacions.

Últimas noticias