Els experts aplaudeixen a Telefónica per batre expectatives i reduir deute

Creuen que els resultats no tindran un "impacte rellevant" en la cotització

Per

Bolsamania | 10 mai, 2019

TELEFONICA

17:35 16/05/24

  • 4,13
  • -0,63%-0,03
  • Max: 4,16
  • Min: 4,10
  • Volume: -
  • MM 200 : 3,76

Els resultats de Telefónica del primer trimestre han agradat als analistes, que no han trigat a sortir a valorar les dades. En els seus comentaris, aplaudeixen a la teleco espanyola per haver batut les expectatives i per seguir reduint deute. Veuen la situació amb tan bons ulls que, de fet, creuen que aquests comptes no tindran un "impacte rellevant" en la cotització.

Per exemple, els experts de Bankinter assenyalen que la companyia que presideix José María Álvarez-Pallete ha batut amb els seus resultats les estimacions del consens "en totes les partides del compte de resultats". Especial menció per part d'aquests analistes reben l'augment dels ingressos mitjans per client i l'activitat d'Espanya, que "aconsegueix mantenir plana tot i la forta competència i la pressió via preus".

Des de Bankinter assenyalen també la "tendència positiva" que mostra el Brasil i la situació del negoci de Telefónica al Regne Unit, del qual diuen que "segueix mostrant una evolució realment sòlida". De fet, aquests analistes comenten que l'acompliment d'aquesta filial és "rellevant" tenint en compte que la possible desinversió en O2 continua oberta, tot i que creuen que és "poc probable" que es dugui a terme mentre el Brexit segueixi obert.

I sobre el deute, aquests analistes destaquen que Telefónica aconsegueix reduir-lo per vuitè mes consecutiu, de manera que ara se situa als 40.381 milions d'euros, xifra que suposa "una reducció de l'1,7% des del tancament de 2018 i del 5,7% anual". Bankinter creu que la companyia de telecomunicacions seguirà pel bon camí, i estima que al tancament d'aquest exercici haurà caigut en uns 1.700 milions d'euros addicionals, de manera que se situarà als 38.700 milions a finals de 2019.

Per la seva banda, els experts de Renta 4 també parlen del deute, i remarquen que després de la venda dels centres de dades anunciada aquesta mateixa setmana, el deute net se situarà als esmentats 38.700 milions. "No esperem impacte significatiu en cotització en entendre que tot i que la previsió EBITDA i extraordinaris ha incomplert l'estimació de consens, els títols recullen un escenari que considerem excessivament negatiu", diuen des d'aquesta companyia.

I els analistes de Banc Sabadell apunten les millores en caixa generada i vendes, tot i que també diuen que Telefónica està "més fluixa" en rendibilitat. Malgrat tot, igual que els de Renda 4, tampoc esperen un "impacte rellevant" en la cotització d'aquests resultats.

Últimas noticias