L'accelerat replegament de BlackRock fa oblidar l'opció de contraopa per MásMóvil

El gegant de la inversió baixa del 5% per primera vegada enguany

Per

Bolsamania | 15 jul, 2020

Si les decisions del gegant de la inversió BlackRock són un termòmetre del que succeirà, els seus moviments a l'accionariat de MásMóvil semblen indicar un diagnòstic bastant clar. Per primera vegada enguany, la firma estatunidenca rebaixa la seva participació en l'operadora per sota del 5% i allunya així (almenys, de moment) el somni d'una contraopa que animi la cotització.

BlackRock afronta la segona meitat del mes de juliol amb una participació a MásMóvil del 4,8%, segons els registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) després del replegament realitzat aquest 14 de juliol. Un dia abans, la seva participació se situava en el 5,63%.

Dóna, per tant, un significatiu pas enrere, sobretot, perquè l'última vegada que va situar la seva exposició per sota de la simbòlica xifra del 5% va ser a principis de desembre de 2019, quan estava en el 4,5%.

Des que els fons KKR, Cinven i Providence van fer oficial la seva oferta per MásMóvil, que compta amb el compromís a favor d'una part substancial del consell d'administració, els moviments en el capital per part de firmes d'inversió han estat continus.

I, mentre als primers dies de l'opa la idea d'una guerra d'ofertes semblava una possibilitat realista, un mes i mig després aquesta opció va diluint-se. Més encara quan rivals directes, com Orange, que podia haver entrat en lliça, han descartat aquesta possibilitat.

LA COTITZACIÓ

A més, l'opció d'una oferta no es reflecteix tampoc en l'evolució del preu de MásMóvil a la borsa. La 'teleco' cotitza aquestes últimes jornades a l'entorn dels 22,7 euros per acció. Està per sobre dels 22,5 euros que proposen els fons, però lluny dels 26 euros el títol que obren la porta al fet que els accionistes de referència que ja han dit sí als fons (Ybarra Careaga, Inveready i Key Wolf) puguin decantar-se per una oferta competidora. Perquè, només a aquest preu o més alt, podran trencar el seu compromís amb les tres firmes d'inversió, que ja els garanteix el 30% del capital.

A més, els fons mai s'anirien amb les mans completament buides perquè, en cas que la seva opa no tirés endavant, la propietària de Yoigo haurà de desemborsar a KKR, Cinven i Providence 22,6 milions d'euros com a compensació.

Últimas noticias