Dancausa (Bankinter) creu que González ha estat un banquer "modèlic"

Espera un desenllaç ràpid del cas Villarejo

Per

Bolsamania | 24 gen, 2019

BANKINTER

17:35 28/05/24

  • 7,97
  • 0,68%0,05
  • Max: 8,00
  • Min: 7,92
  • Volume: -
  • MM 200 : 6,14

María Dolores Dancausa, consellera delegada de Bankinter, creu que l'expresident de BBVA Francisco González ha estat un "banquer modèlic". "Al banc l'ha gestionat de primera", ha apuntat l'executiva, que no ha volgut valorar el tema de l'espionatge.

"Ha estat un banquer modèlic. Al banc l'ha gestionat de primera. Després hi ha altres qüestions més al terreny polític, però no puc opinar més que de la banca", ha afegit. Sobre l'ara president d'honor de BBVA pesen les sospites d'estar darrere de l'espionatge contractat pel banc a l'empresa de José Manuel Villarejo, si bé, encara no hi ha cap resolució judicial al respecte.

"González ha portat les regnes de BBVA de manera impecable. Ha liderat la transformació del sector i ha estat molt valent i aquí en tenim els resultats. Més enllà no puc opinar sobre això", ha insistit durant la presentació dels resultats anuals de Bankinter. A més, ha recordat que "ningú l'ha condemnat a dia d'avui". "I, encara que l’haguessin condemnat, no és el meu paper entrar en aquests temes", ha afegit.

Encara Dancausa considera que no ha de fer "comentaris sobre competidors", especialment si el tema "no té a veure amb l'activitat bancària", sí que ha manifestat que desitja que el cas de l'espionatge tingui "un desenllaç i una solució ràpids i que es resolgui com més aviat millor", ja que considera que el cas afecta la reputació del sector. El que no afecta la reputació del sector, segons ell, és la decisió de Santander de fer marxa enrere en el nomenament d'Andrea Orcel com a conseller delegat, sobre la qual no ha volgut dir la seva.

CÀRREGA CONTRA LES MESURES DE SÁNCHEZ

Dancausa ha qualificat les noves mesures fiscals introduïdes pel Govern de Sánchez com a "molt errònies", especialment l'impost sobre transaccions financeres. En la seva opinió, aquesta iniciativa deixarà el mercat espanyol en desigualtat de condicions" i "espantarà el capital, que anirà a altres països de l'estranger". "Acabarà minvant la rendibilitat dels fons d'inversió. No estem d'acord amb aquest impost", ha apuntat Dancausa.

En tot cas, Dancausa s'ha mostrat en contra d'apujar els impostos, i més en un moment com l'actual, en què es comença a albirar una recessió econòmica. "Hi hauria d'haver una reducció d'impostos per generar riquesa i no empobrir el país", ha assenyalat sobre això.

Pel que fa a la nova mesura relacionada amb les SICAV, la inspecció tornarà a estar sota el paraigua del Ministeri d'Hisenda, la consellera delegada de Bankinter no creu que afecti l'entitat. "Com que fem les coses bé, no crec que ens afecti en absolut", ha assenyalat, tot i que també ha apuntat que potser "els inversors que estan venint a Espanya per invertir en aquest tipus de vehicles deixin de fer-ho.”

Últimas noticias