Trump insufla nous ànims al mercat: "Molt a prop d'un gran acord amb la Xina"

Washington no aclareix què passarà amb els aranzels previstos per al 15 de desembre

Per

Bolsamania | 12 des, 2019

El president nord-americà, Donald Trump, ha insuflat nous ànims als mercats amb les seves últimes declaracions sobre l'acord comercial. Quan semblava que la por s'anava a apoderar dels inversors, davant la imminència dels nous aranzels projectats per al 15 de desembre, el republicà ha assegurat, a través d'un tuit, que els EUA està "molt a prop d'un gran acord amb la Xina".

Les borses immediatament han reaccionat a l'alça. L'IBEX ha avançat fins als seus màxims del dia i a Wall Street els índexs, que havien iniciat la sessió en vermell, s'han capgirat. "Molt a prop d'un gran acord amb la Xina. Ells ho volen, i nosaltres també", ha assegurat Trump.

Les seves paraules, com ha passat en altres ocasions, han tornat la confiança als inversors. I això que la Xina havia avisat aquest dijous que si els EUA no frena el nou paquet aranzelari previst per a finals d'aquesta setmana, hi haurà "represàlies". La reacció del gegant asiàtic s'ha produït després que algunes informacions apuntessin al fet que Trump tenia previst reunir-se amb els seus assessors comercials per discutir la data límit del 15 de desembre.

La notícia no ha caigut gens bé a la Xina, que ha aprofitat per pressionar una mica més els EUA. Encara que poc després han arribat les paraules de Trump, en què no es fa esment al paquet aranzelari ni a la data marcada en el calendari, de la qual els mercats estan molt pendents.

Els rumors sobre el que pot passar amb els aranzels no deixen de succeir-se. Per exemple, alguns mitjans citen fonts coneixedores de les negociacions i apunten que els EUA ofereix reduir els aranzels existents fins a un 50% per importacions xineses per valor de 360.000 milions de dòlars. Així mateix, Washington també ha posat sobre la taula la possibilitat de retardar els nous aranzels. Però no hi ha res confirmat.

Aquestes fonts apunten, a més, que els EUA han avisat el gegant asiàtic que si s'adopten aquestes mesures i la Xina no compleix les seves promeses, es restabliran els aranzels al seu nivell original. L'oferta nord-americana s'ha fet durant aquests últims dies, mentre les dues parts segueixen negociant per tancar l'acord comercial de fase u.

Últimas noticias