L'IBEX tanca pla entre els guanys del turisme i les pèrdues d'Inditex

La matriu de Zara ha baixat després dels seus resultats i no ha pogut atacar els seus màxims

Per

Bolsamania | 09 jun, 2021

Actualitzat : 18:40

L'IBEX 35 ha tancat pla (+0,03%, fins als 9.156,10 punts), impulsat pels valors turístics i les farmacèutiques i llastrat per Acciona i sobretot per Inditex, que ha finalitzat en vermell després de presentar resultats.

La matriu de Zara va guanyar 421 milions durant el seu primer trimestre fiscal davant les pèrdues de 409 milions de fa un any. Les vendes van fregar els 5.000 milions, amb una millora del 50%.

Els analistes han qualificat les seves xifres com sòlides, però el valor havia pujat molt durant les últimes setmanes i ha registrat una recollida de beneficis, de manera que no ha pogut atacar els seus màxims històrics.

Acciona ha estat un altre dels pitjors valors de l'IBEX després d'una retallada de Barclays, que ha reduït un 4% la seva previsió de benefici per acció per 2023 pel cop de destral de Govern a la retribució de les instal·lacions hidroelèctriques.

Al costat més positiu, han destacat les alces en Indra després de comprar la consultora Flat 101 per accelerar la seva estratègia en línia. A més, sembla que no participarà en la compra d'ITP Aero, cosa que ha estat ben rebut pels inversors.

Encara que els guanys més destacats han estat les del sector turístic (Aena, Amadeus IAG, Meliá) després de diverses notícies positives. Els EUA han tret de la seva 'llista negra' Espanya, a la qual ara els seus turistes sí que poden viatjar.

A més, Països Baixos ha inclòs les Canàries i Balears a la seva llista de destinacions segures i el Regne Unit ha anticipat que avaluarà els dos arxipèlags de manera separada en la seva pròxima revisió.

També ha estat protagonista BBVA després d'anunciar aquest dimarts després del tancament un acord amb els sindicats sobre l'ERO a Espanya, que afectarà finalment 2.935 treballadors, suposarà el tancament de 480 oficines i tindrà un cost per a l'entitat de 960 milions d'euros.

A més, els analistes de Barclays han recomanat al banc que realitzi una compra a Espanya per millorar la seva posició competitiva al mercat hispà.

ELS PREUS REPUNTEN A LA XINA

L'índex de preus a productor de la Xina de maig va augmentar un 9% respecte a l'any anterior, enfront de les expectatives de consens d'un increment del 8,5%. L'IPC va pujar al maig un 1,3% respecte a l'any previ, per sota de la pujada de l'1,6% prevista pels economistes.

"L'alça del 9% en els preus al productor suposa un augment enorme respecte a finals de l'any passat, quan se situaven al -0,4%, i el nivell més alt des de 2008. Encara que part de l'augment es pot atribuir a l'efecte de base a causa de l'enorme caiguda dels preus de les matèries primeres que vam veure al març i abril de l'any passat i que va fer que l'IPP disminuís un 3,7%, cada vegada hi ha més proves que diversos problemes d'oferta estan començant a crear una situació en la qual, en lloc de ser transitòries, les pressions inflacionistes podrien ser més persistents", avisa Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets.

Al nostre país, avui els inversors estan molt pendents dels resultats del primer trimestre d'Inditex. La tèxtil va guanyar 421 milions el primer trimestre fiscal davant les pèrdues de 409 milions de fa un any. Les vendes freguen els 5.000 milions, amb una millora del 50%.

'TERRA DE NINGÚ'

Mentrestant, l'IBEX segueix mostrant poca força i poques ganes de seguir tirant, movent-se 'en terra de ningú', en una banda lateral just al voltant dels màxims anuals que presenta als 9.254 punts.

"Si aconsegueix superar aquests nivells, el més normal és que podem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 9.500 punts", expliquen els analistes de Bolsamanía. De moment, però, l'índex espanyol sembla bastant incapaç de sobrepassar aquests nivells.

ALTRES MERCATS

L'euro s'aprecia un 0,1% i es canvia a 1,2184 dòlars. El petroli puja un 0,1%, fins als 72,31 dòlars el Brent i als 70,06 dòlars el West Texas.

L'or cau un 0,1%, fins als 1.893 dòlars, mentre la plata puja un 0,8%, fins als 27,98 dòlars.

El bitcoin es dispara un 11%, fins als 36.590 dòlars (El Salvador ha aprovat el projecte de llei, perquè la 'cripto' sigui una moneda de curs legal), i l'ethereum puja un 3%, fins als 2.569 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,511% i el rendiment del bo espanyol a 10 anys es relaxa fins al 0,39%.

Últimas noticias