L'IBEX 35 supera els 7.900 punts: el mercat descompta un BCE menys agressiu

Meta s'enfonsa a la borsa després de guanyar un 52% menys durant el trimestre

Per

Bolsamania | 27 oct, 2022

Actualitzat : 18:24

L'BEX 35 (+0,64%, 7.921) i la resta de borses europees han recuperat posicions després que el Banc Central Europeu (BCE) hagi confirmat una altra pujada històrica de tipus d'interès del 0,75% a la zona euro, per elevar el preu del diners fins al 2%. La primera valoració dels analistes és que l'organisme monetari serà menys agressiu en el futur.

Una de les frases del comunicat del BCE que ha tingut més impacte al mercat ha estat que l'organisme ha precisat que "ha aconseguit un avenç considerable en la reversió de l'orientació acomodatícia", per la qual cosa els inversors estan descomptant que la pròxima pujada de tipus dinterès serà, com a molt, de 50 punts bàsics.

"El principal canvi en el comunicat ha estat la supressió de la referència a les pujades de tipus a les 'pròximes reunions' i la declaració que el Consell de Govern havia fet 'progressos substancials' en la retirada de la política acomodatícia", afirma Anna Stupnytska, economista global de Fidelity International.

En aquest sentit, afirma que "és probable que la mesura d'avui sigui l'última gran pujada d'aquest cicle, seguida de petites pujades de tipus i una pausa més primerenca, o fins i tot l´abandonament de l'enduriment, en relació amb les expectatives".

MODIFICA LES SUBHASTES DE LIQUIDESA A LA BANCA

El BCE també ha decidit "modificar els termes i les condicions de la tercera sèrie d'operacions de finançament a termini més llarg amb objectiu específic (TLTRO III)".

En aquest sentit, ha explicat que “davant l'augment inesperat i extraordinari de la inflació, cal recalibrar-ho per assegurar que sigui coherent amb el procés més ampli de normalització de la política monetària i per reforçar la transmissió dels augments de la taxa de política a les condicions creditícies dels bancs. Per això, el Consell de Govern ha decidit ajustar els tipus d'interès aplicables a les TLTRO III a partir del 23 de novembre del 2022 i oferir als bancs dates addicionals d'amortització anticipada voluntària”.

NOVA ALLAU DE RESULTATS

Aquest dijous està tenint lloc una altra allau de resultats, amb els comptes a Espanya de Sabadell, Repsol, Acerinox, Unicaja i Metrovacesa. Repsol és el títol de l'IBEX que ho fa millor després de comunicar un benefici de 3.222 milions al setembre (+66%) i millorar el dividend. Acerinox, per la seva banda, està entre els que cauen més després de guanyar 741 milions fins al setembre però anunciar una desacceleració de la seva activitat. Al Continu, Metrovacesa es dispara un 9% després de millorar el benefici un 64,6% i anunciar el repartiment d'un dividend de 159 milions.

A Europa, Credit Suisse s'enfonsa un 13% després de comunicar unes pèrdues de 4.000 milions i una gran reestructuració que inclou una ampliació de capital i acomiadaments.

D'altra banda, avui es coneixeran als Estats Units les xifres d'Apple i Amazon. Això, després que Meta presentés les seves ahir a la nit, cosa que l'ha portat a desplomar-se més de 19%. La matriu de Facebook va comunicar un benefici net de 4.395 milions de dòlars, un 52% menys.

En el pla macro, s'ha publicat l'atur d'Espanya, que va pujar ael tercer trimestre en 60.800 persones i s'acosta als 3 milions. Aquesta tarda, els inversors estaran molt pendents del PIB als Estats Units.

SENYAL DE FORTALESA EN L'IBEX

A l'espera de veure com interpreten les borses la decisió d'avui del BCE, el que és clar és que l'IBEX va donar aquest dimecres un nou senyal de fortalesa en superar el suport dels 7.800 punts.

"S'ha confirmat la formació d'un doble sòl al voltant dels 7.200 punts (mínims anuals) i sembla molt probable que podem acabar veient un atac al nivell dels 8.235 punts, preus on conflueix la mitjana de 200 sessions", comenta César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

"La tornada de la seva cotització per sobre d'aquesta mitjana ens faria plantejar-nos un canvi de tendència. No obstant, avui dia, les pujades del selectiu espanyol corresponen només a un rebot", adverteix Nuez.

ALTRES MERCATS

L'euro va recuperar ahir la paritat enfront del dòlar davant l'esperada forta pujades de tipus d'avui del BCE mentre la Fed fa la impressió que vol anar alentint el ritme d'alces. A aquesta hora es canvia a 0,9985 (-0,92%).

El petroli puja amb ganes. El Brent se situa als 96,9 dòlars i el WTI, als 89,41 dòlars.

L'or, gairebé pla (-0,03%, 1.668 dòlars), mentre que la plata puja (+0,25%, 19,53 dòlars).

El bitcoin cedeix un 0,75% (20.595 dòlars) i l'ethereum, un 0,89% (1.548 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 3,931%.

Últimas noticias