Així queda el gràfic de Telefónica després d'ajustar-se el preu al darrer dividend repartit

Els títols de l'operadora pugen un 29% durant l'any

Aquest dimarts era darrer dia per comprar accions de Telefónica amb opció a dividend

Per

Bolsamania | 02 des, 2021

Aquest dimarts era el darrer dia que es podien adquirir accions de Telefónica amb opció a percebre el dividend flexible de 0,1498 euros en efectiu que la companyia abonarà el 17 de febrer.

Des d'ahir els títols de l'operadora de telecomunicacions cotitzen 'excupó', si bé els interessats encara poden adquirir els drets d'assignació gratuïta que repartirà la companyia als accionistes fins al dia 15 de desembre. El calendari de remuneració apunta cap al 9 de desembre com a data clau, darrer dia en què els posseïdors de títols de la companyia podran optar pel pagament en efectiu. Així, els accionistes de Telefónica rebran un dret per acció i n'hauran de sumar 26 per aconseguir una acció nova en l'ampliació derivada del scrip.

Que la sèrie de preus s'ajusti al darrer dividend repartit vol dir que s'ha de restar aquesta quantitat de tota la sèrie històrica de preus. Aquest és el motiu pel qual un servidor diu allò que el dividend és un simple efecte placebo. Objectivament i amb les dades a taula ho és. Al cap i a la fi et resten del preu de l'acció el dividend que es reparteix. Sí, ho sé, un rep al compte corrent el dividend net, però s'obliden que aquest es resta del preu de l'acció (brut). Rebre la manutenció en canvi de la feina. es pot dir. I el petit inversor tan content amb el que ha percebut com a remuneració a l'accionista. Però els números són els números ens agradin o no.

Tècnicament tot continua igual. Només que ara la resistència que el valor tenia als 4,40 euros (buit baixista setmanal de març de 2020), ara es troba als 4,24 euros. I la directriu baixista dels darrers anys passa ara pels aproximadament 4,70 euros. Per baix, pel costat dels suports, teníem els 3,60 euros. I ara són als 3,46 euros. D'altra banda, tot segueix exactament igual.

Gràfic setmanal de Telefónica des de finals de 2013

Últimas noticias