ep archivo   detalle de la fachada principal durante la visita a las nuevas instalaciones de rovi a
Álex Cámara - Europa Press - Archivo

Els experts de Bankinter han elevat el preu objectiu de Laboratoris Rovi fins als 85 euros per acció des dels anteriors 80 euros, però han reiterat el consell de vendre sobre la companyia farmacèutica.

  • 84,450€
  • 1,93%

Rovi va pujar amb força aquest dijous i va marcar màxims històrics després d'informar d'un acord per contribuir a la fabricació de xeringues precarregades per a una companyia farmacèutica global.

Segons els termes, Rovi posarà a disposició del client una línia de producció d'alta velocitat a les instal·lacions de Sant Sebastià dels Reis (Madrid), amb una capacitat anual estimada de 100 milions d'unitats.

L'acord inclou la transferència de tecnologia per a l'ompliment asèptic i té una durada de cinc anys subjecte als termes des de la data de fabricació del primer lot comercial.

LA VALORACIÓ DE BANKINTER

"La notícia és positiva", assenyalen des de Bankinter. "Creiem que el client podria ser Novo Nordisk o Eli Lilly i que les xeringues precarregables continguin fàrmacs antiobesitat (Ozempic o Zepbound). L'acord gairebé no implica inversió addicional per a Rovi i inclou transferència de la tecnologia del client".

Per això, han revisat a l'alça les seves estimacions de benefici per al 2027 i el 2028, cosa que justifica la pujada de la seva valoració fins als 85 euros.

Tot i això, han reiterat el seu consell de vendre a causa de diversos factors que poden "impactar negativament sobre la cotització".

En aquest sentit, esmenten la "pròxima publicació de resultats" (esperen una caiguda del 70% en el benefici net), "la imminent finalització del programa de recompra d'accions" i "l'absència de notícies regulatòries després de l'aprovació de Risvan per part de l'FDA a l'abril".

contador