bbva sabadell fusion 2

"Creiem que a aquests preus l'oferta no és atractiva, i no hi acudiríem". És la valoració que fan els experts de Renta 4 sobre l'OPA hostil llançada per BBVA sobre Sabadell, que és igual a l'oferta amistosa que va rebutjar aquest dilluns el Consell d'Administració del banc presidit per Josep Oliu.

  • 1,894€
  • 0,29%
  • 9,942€
  • -0,78%

"El preu de l'OPA suposa valorar Sabadell a un P/VCT (Preu/Valor Comptable) esperat per al 2024 de 0,93 vegades, enfront de les nostres estimacions (0,8 vegades actualment) i 0,9 vegades al 2025", afegeixen.

En altres paràmetres de l'oferta, Renta 4 destaca que “el preu implícit de Sabadell a tancament del 8 de maig és de 2,12 euros per acció, xifra que suposa valorar el 100% en 11.533 milions d'euros i una prima propera al 18 % enfront del preu de tancament de dimecres".

A més, subratllen que "l'operació està pendent de les autoritzacions regulatòries pertinents (CNMV, BCE, Banc d'Espanya)" i que "en el termini màxim d'un mes presentaran la sol·licitud a la CNMV, mentre el banc estima que a la primera quinzena de aquest termini".

A més, remarquen que "l'oferta està condicionada a una acceptació mínima del 50,01% del capital social, l'aprovació a la Junta General d'Accionistes de BBVA per realitzar l'ampliació de capital necessària, 19% del capital social, i l'autorització de la CNMV i la Prudential Regulation Authority (PERA) al Regne Unit".

Noticias relacionadas

contador