ep el presidente de bbva carlos torres vila interviene durante la junta general de accionistas de
H.Bilbao - Europa Press

"Ens reafirmem que és improbable que aquesta OPA tiri endavant en aquests termes perquè ofereix un simple bescanvi d'accions".

  • 1,893€
  • 0,24%
  • 9,948€
  • -0,72%

És la visió de mercat dels experts de Bankinter en relació amb l'OPA hostil llançada aquest dijous per BBVA sobre Sabadell, en els mateixos termes que l'oferta de fusió amistosa llançada a la setmana passada, i que va ser rebutjada aquest dilluns pel Consell de Sabadell.

Segons expliquen aquests analistes, el fet que l'oferta de BBVA sigui íntegrament en accions en redueix el valor. "Amb els tancaments d'ahir implica una prima del 18,4%, però si avui BBVA cau un 5% (com està passant), la prima seria de només el 12,5%", expliquen.

En aquest escenari, afegeixen que "el més lògic és que avui BBVA torni a caure, com passa habitualment amb l'adquirent quan l'operació consisteix només en un bescanvi d'accions (i el Sabadell tornarà a pujar)".

D'altra banda, assenyalen que “l'operació resultaria molt probablement dilutiva (és a dir, reduiria el benefici per acció)”. Així, indiquen que "el capital del Sabadell està atomitzat entre fons d'inversió que probablement deuen haver arribat a aquesta missa conclusió".

En aquest escenari, opten per mantenir la seva recomanació de neutral sobre els dos bancs fins que "tinguem la certesa que no tirarà endavant cap operació".

Noticias relacionadas

contador