ep el presidente de bbva carlos torres vila ofrece declaraciones a los medios de comunicacion antes
H.Bilbao - Europa Press

"No descartem que BBVA millori la seva oferta inicial. En aquests moments sembla que les parts estan lluny d'una possible entesa, però l'entitat presidida per Carlos Torres encara té cert marge de maniobra, millorant la seva oferta inicial amb una part en efectiu, sense afectar les seves ràtios financeres a futur".

  • 1,889€
  • 1,67%
  • 10,020€
  • 0,46%

És la visió de mercat de Manuel Pinto, analista d'XTB. "Aquest moviment oferiria credibilitat a l'entitat i a la posició de Carlos Torres, a més d'oferir seguretat als accionistes de Sabadell, que atesos els moviments del mercat dels darrers dies han desconfiat de l'oferta inicial".

Segons la seva opinió, la fusió dels dos bancs "és un moviment que tindria grans beneficis per a les dues entitats, aprofitant la conjuntura econòmica actual".

Per a Pinto, "no es pot negar que Sabadell ha generat gran valor en solitari, multiplicant-ne la valoració, aprofitant les pujades de tipus del BCE iniciades el 2022, que li ha permès millorar el seu marge d'interessos més que la mitjana del sector".

"No obstant", afegeix aquest expert, "al juny podríem començar a veure un canvi de política monetària per part del BCE, que posi en dubte el creixement a futur de les companyies amb més ponderació dels seus resultats a la regió, com és el cas de Sabadell".

ES LLANÇARÀ BBVA A PER BANKINTER O UNICAIXA?

En qualsevol cas, Pinto considera que "BBVA té més opcions sobre la taula per poder créixer a Espanya i podria mirar Bankinter o Unicaja com a futurs objectius en el cas de retirar-se d'aquest moviment, deixant Sabadell molt lluny de les grans entitats del país".

"Tot dependrà de la decisió que prengui l'entitat presidida per Carlos Torres, que podria millorar la seva oferta o buscar altres alternatives d'inversió", argumenta.

En el cas de Bankinter, indica que "podria ser un dels objectius, ja que compta amb una capitalització de mercat de 6.600 milions d'euros i menys d'un terç d'oficines i treballadors que Sabadell".

Sobre Unicaja, Pinto afirma que "podria ser objectiu de les dues entitats. Mentre que, per a Sabadell, li permetria retallar terreny amb els tres grans del nostre país, per a BBVA compliria alguns punts interessants, atès la seva exposició a Espanya i el creixement dels marges del compte de resultats a doble dígit".

Noticias relacionadas

contador