ep el presidente de ferrovial rafael del pino en el acto de toque de campana en la bolsa de nueva
NASDAQ

Ferrovial puja a borsa aquest dimarts (+2,5%; 35,92 euros) després de publicar ahir a la nit els seus resultats del primer trimestre, que van mostrar una pujada del 37,5% a l'Ebitda ajustat, fins als 254 milions d'euros. Aquestes en són les primeres valoracions dels analistes.

  • 36,140€
  • -1,09%

"Les vendes segueixen mostrant una positiva evolució en totes les àrees, i l'Ebitda ajustat supera amb comoditat les expectatives del consens. L'evolució de les autopistes mostra millora per notable creixement del trànsit a les 'managed lanes' i les tarifes més grans.

En destaquen la I-77 i la I-66, encara en fases inicials de la seva vida concessional, que experimenten creixements molt significatius tant de trànsit com de tarifes", assenyalen els experts de Renta 4, que aconsellen mantenir el valor, amb una valoració de 35,60 euros per acció.

"A més", indiquen que "la I-77 ha completat el seu procés de refinançament amb èxit. I l'ETR 407 ha mostrat una favorable evolució dels seus resultats gràcies a una millora en el trànsit (afavorit per la meteorologia i una mobilitat més gran) i a les tarifes".

Sobre el negoci de la concessió d'aeroports, comenten que "malgrat la millora de trànsit a Heathrow, les menors tarifes han portat a mantenir els ingressos estables, amb un descens de l'Ebitda proper al 9% per les despeses operatives més grans com a conseqüència de la més demanda. S'han revisat les expectatives de trànsit per al conjunt del 2024 a una xifra rècord de 82,4 milions de passatgers.".

"Reiterem la visió positiva de llarg termini, recolzada en la seva estratègia de creixement (presentada l'oferta per al projecte 'managed lane' SR-400 a Geòrgia), i les positives expectatives del trànsit, tant a autopistes com a aeroports, si bé no considerem que des dels nivells de cotització actuals tingui un potencial significatiu, per la qual cosa reiterem la recomanació de mantenir", conclouen aquests experts.

Per la seva banda, els experts de Bankinter, que aconsellen comprar, amb preu objectiu de 37,60 euros, consideren que "els resultats estan en línia amb el que s'estima a nivell Ebitda, i encara que el deute s'incrementa al primer trimestre, era d'esperar a causa del pagament de dividends i de les inversions en projectes d'infraestructures".

Els analistes de Sabadell, que també recomanen comprar, indiquen que els resultats de la divisió d'Autopistes "tornen a superar expectatives per una favorable evolució de trànsits i tarifes".

Noticias relacionadas

contador