ep archivo   parque eolico de acciona energia en australia
ACCIONA ENERGÍA - Archivo

Els analistes no es mostren sorpresos per l'advertència de beneficis llançat aquest dijous per Acciona Energía, que està afectant també la seva matriu, Acciona. Tot i això, reconeixen que el seu impacte és negatiu, ja que constata la tendència baixista dels preus de l'energia a Espanya.

  • 115,600€
  • -0,26%
  • 20,860€
  • 1,16%

Tot i que els motius de la revisió a la baixa d'Ebitda per les notícies negatives d'Acciona Energía no sorprenen (menors preus, i menor producció per parada eòlica per preu), l'impacte és negatiu malgrat el mal comportament de les dues companyies durant l'any”, expliquen des de Banc Sabadell.

"Amb les previsions actuals de preus i una producció inferior al que s'espera des de començament d'any, l'expectativa de l'Ebitda 2024 és inferior a la previsió comunicada al mercat a finals de febrer", ha destacat Acciona Energía.

Els experts de Renta 4 han situat el seu preu objectiu de les dues companyies 'en revisió', i han explicat que “mantenim una postura cautelosa i procedirem a ajustar les nostres estimacions amb un enfocament més conservador a les properes setmanes”.

Per la seva banda, els analistes de Bankinter afirmen que “la divisió de renovables (Acciona Energia) és la que mostra un pitjor comportament al primer trimestre, a causa d'un entorn desfavorable en els preus de l'electricitat, i la responsable de la retallada a les guies per al conjunt de l'any a Acciona”.

També remarquen que “la retallada era previsible, considerant els preus extraordinàriament baixos de l'electricitat en els primers quatre mesos de l'any. Les guies apuntaven a un creixement a Ebitda d'un dígit sense plusvàlues per la venda d'actius i de doble dígit incloent-hi aquestes plusvàlues”.

Tot i això, conclouen que “malgrat aquesta retallada a les guies, que serà rebut negativament al mercat, mantenim la recomanació de compra sobre Acciona”.

Segons la seva opinió, "la segona meitat d'any hauria de ser més positiva per al grup i veiem marge per millorar-ne la valoració".

Noticias relacionadas

contador