UBS es diverteix especulant amb DIA i torna a controlar el 6% del capital

El banc suís realitza importants operacions al mercat paral·lel OTC

Por

Bolsamania | 05 sep, 2018

El banc suís UBS ha començat a 'jugar fort' amb les accions de DIA, igual que estan fent des de fa diversos mesos altres entitats com Goldman Sachs, Morgan Stanley o Norges Bank.

En el cas d'UBS, la seva primera comunicació a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) es va produir el passat 29 d'agost. Al document enviat al regulador, confirmava que, amb data 24 d'agost, controlava el 5,55% del capital de la cadena de supermercats: un 3,41% en accions i un 2,14% restant a través d'accions prestades (0,336%) i un equity swap (1,81%).

"L'obligació de la comunicació es produeix a causa de transaccions al mercat OTC, que ha provocat que la participació en el 'Trading Book' hagi augmentat per sobre del 5% i per tant hagi deixat d'estar exempt de presentar-se", explicava UBS.

Això significa que les operacions han estat realitzades 'over the counter', és a dir, 'fora del mercat' normal on operen els inversors minoristes. El mercat OTC és un mercat borsari paral·lel on només operen les 'mans fortes' com UBS. A més, el banc assenyala que les seves transaccions pertanyen al 'Diari d'Operacions' de l'entitat, especialista en aquest tipus d'operacions financeres.

Però aquí no queda tot. Dos dies després, el 31 d'agost, UBS va enviar una altra comunicació a la CNMV en què explicava que la seva participació en el capital de DIA havia estat pràcticament liquidada, ja que s'havia reduït fins al 0,294% del capital amb data de 27 d'agost. És a dir, en tot just dos dies s'havia desfet una posició del 5,5% al ​​mercat OTC.

"L'obligació d'informar sobre les transaccions al mercat OTC es produeix perquè la participació en el 'Trading Book' ha baixat del 5% i per tant està exempta de presentar-se", confirmava UBS al document.

Tot i que els moviments tampoc van acabar en aquest moment. Amb data 4 de setembre, UBS ha tornat a comunicar a la CNMV que controla gairebé el 6% del capital DIA des del passat 29 d'agost. Un 3,7% de manera directa a través d'accions i un altre 2,26% en accions prestades (0,346%) i un equity swap (1,91%).

Igual que a les comunicacions recents, UBS explica que les operacions es realitzen al mercat paral·lel OTC i que són anotades al 'Diari de Trading' de l'entitat.

I tot això mentre DIA segueix desplomant-se en borsa i amb les posicions curtes dels inversors de nou per sobre del 21%. UBS, igual que molts altres 'taurons' financers, segueixen divertint-se i especulant sense pietat a costa de la cadena de supermercats.

Últimas noticias