Les peticions setmanals de desocupació als EUA registren un lleu descens

El país, que estrena nova Administració, està treballant en nous estímuls

Judith Arrillaga
Bolsamania | 21 gen, 2021 16:16 - Actualitzat: 16:16
ep bandera de eeuu
TWITTER - Archivo

Estats Units ha viscut aquesta setmana un lleu descens en les sol·licituds setmanals d'atur. Durant l'última setmana se n'han registrat 900.000, una dada per sota de l'estimació de mercat, que parlava de 925.000.

Tot i que es tracta d'una dada més elevada que les registrades durant les últimes setmanes de 2020, el mercat amb prou feines ha reaccionat i els principals índexs nord-americans registren guanys moderats. Les alces es produirien després que ahir marquessin nous màxims històrics.

Els inversors són optimistes davant l'arribada de Joe Biden a la Casa Blanca. Tot apunta que serà aviat quan el Congrés aprovi el nou pla d'estímuls, unes ajudes que s'han retardat durant mesos per la falta d'entesa de demòcrates i republicans.

Els peticions setmanals han tingut una clara tendència a la baixa des que van explotar al març i abril durant els primers dies de la pandèmia, però han registrat un lleu repunt des del mes d'octubre enmig de renovades restriccions comercials.

El sector hostaler és un dels més afectats per la crisi. Aquests locals s'han vist en l'obligació de tancar o de limitar la seva capacitat a causa de les noves restriccions. Només al gener, el sector ha perdut 498.000 treballadors.

contador