Microsoft no se salva i pateix un ciberatac que ja investiga fins i tot la Casa Blanca

A Europa s'han vist afectats organismes com l'EBA, segons ha confirmat la mateixa entitat

Sergio García
Bolsamania | 08 mar, 2021 15:15
ep satya nadella consejero delegado de microsoft
Bernd von Jutrczenka/dpa - Archivo

Microsoft (-4%) tampoc es lliura dels ciberatacs. La companyia ha reconegut que ha patit un hacking que pot afectar fins a 20.000 diferents organitzacions, només als EUA. Al Vell Continent, sense anar més lluny, l'EBA també ha estat una de les afectades.

MICROSOFT
399,040
  • -2,45%-10,02
  • Max: 399,89
  • Min: 388,03
  • Volume: -
  • MM 200 : 367,07
23:20 25/04/24

L'atac va tenir lloc aquest cap de setmana i va afectar la versió web de l'Outlook. Des de Microsoft han assenyalat que el hacking procedeix de la Xina, encara que els de Xi Jinping han negat qualsevol vincle amb això.

Els analistes de Bankinter ho veuen òbviament com una notícia negativa per a Microsoft, que puja més d'un 4% en el que va d'any, tot i que reconeixen que "caldrà esperar a veure la magnitud i l'impacte final de l'atac, ja que no és la primera vegada que es produeixen aquest tipus de situacions i el govern nord-americà ha instat les empreses del programari a prendre mesures per evitar que es repeteixin aquests problemes en el futur".

"Estem portant a terme tot un resposta de govern per avaluar i abordar l'impacte", va assegurar per la seva part un funcionari de la Casa Blanca en un correu publicat dissabte. "Aquesta és una amenaça activa que encara s'està desenvolupant i instem als operadors de xarxa que se la prenguin molt seriosament", afegeix.

contador