Hi ha vida més enllà de Google i Microsoft: Huawei pot llançar el seu pla B aquest any

La fabricant xinesa està ultimant els detalls del seu propi sistema operatiu

Sergio García
Bolsamania | 23 mai, 2019 11:18
ep huawei presentar a lmwc un switch amb ia iseves cmeres ia definides pe
HUAWEI

Huawei pot tenir llest el seu propi sistema operatiu aquest mateix any. La fabricant de telèfons xinesa ja va avisar fa uns dies que havien estat treballant en un pla 'B' per si Microsoft i Google el deixaven a les fosques en caure enmig d'un foc creuat entre la Xina i els Estats Units.

La passada setmana els EUA va incloure Huawei a la seva llista negra. Aquest dilluns, Google, Intel i Qualcomm anunciaven que trencaven els seus negocis amb la xinesa. Dimarts, posaven el fre i reculaven, després que Washington concedís 90 dies de permís a Huawei per seguir utilitzant tecnologia nord-americana.

No obstant això, la xinesa no s'atura. És conscient que la treva pot ser una cosa temporal i, en declaracions a la CNBC, Richard Yu, conseller delegat de l'àrea de negoci de consum, ha tornat a recordar que "en cas de no poder utilitzar Windows o Android, prepararem un pla B per utilitzar el nostre propi sistema operatiu".

Yu també ha volgut seguir tranquil·litzant els usuaris d'Huawei assegurant que la companyia pot arribar a tenir la seva pròpia botiga d'aplicacions mòbils anomenada 'App Gallery' per substituir la Play Store arribat el moment. "No volem estar obligats a això i esperem que els EUA no ens obligui perquè nosaltres contribuïm també al seu negoci", ha postil·lat.

Amb tot, el pla B de Huawei afrontaria diversos desafiaments com el d'igualar l'experiència d'usuari que tenen els seus actuals clients amb l'Android de Google. Un altre d'ells, seria oferir la mateixa profunditat a la seva biblioteca d'aplicacions disponibles. "Pot ser difícil", sosté Neil Shah, de Counterpoint Research.

contador