El Regne Unit pot arribar a la immunitat ramat contra la Covid-19 el 12 d'abril

Segons un estudi publicat per l'University College London

Bolsamanía
Bolsamania | 08 abr, 2021 16:17
coronavirus boris johnson annoncera de nouvelles mesures dans la soiree

El contrarellotge per aconseguir la tan anhelada immunitat ramat continua. El Regne Unit ha vacunat ja més de la meitat de la seva població adulta de manera que, segons els càlculs de l'University College London (UCL, per les sigles en anglès), pot arribar-hi el proper 12 d'abril.

Concretament, aquest estudi assenyala que per a aquesta data el percentatge de població britànica que ha superat la malaltia o està vacuna contra el virus serà del 73,4%.

Segons les últimes xifres oficials, de les quals es fa ressò l'agència Efe, més de 31 milions de persones han rebut la vacuna contra la Covid-19 al Regne Unit, i més de cinc milions s'han injectat ja la segona dosi. Karl Friston, un dels experts de l'UCL, afirma que d'aquesta manera "més del 50% dels adults han estat vacunats" i un gran percentatge dels ciutadans "han estat exposats a virus".

El proper dilluns 12 d'abril serà precisament quan comenci la segona fase de la desescalada a Anglaterra, que permetrà la reobertura de comerços no essencials, com gimnasos i perruqueries. La primera va començar el passat 29 de març, i la tercera està prevista per entrar en vigor el 17 de maig, amb la represa dels vols internacionals.

contador