La inquietud per Hong Kong i l'Argentina porta l'or a màxims de sis anys

Juntament amb la guerra comercial, fan que els inversors es refugiïn en el metall preciós

Irene Hernández
Bolsamania | 13 ago, 2019 14:30
lingote-oro
Reuters

Els disturbis a Hong Kong i les preocupacions sobre la situació a l'Argentina han fet que els inversors, ja inquiets per la guerra comercial entre els EUA i la Xina busquin un actiu refugi. Això ha disparat l'or, que aquest dimarts assoleix màxims de sis anys.

Després de la revalorització del 3% registrada durant els últims cinc dies, el metall preciós puja al voltant d'un 1% aquest dimarts, fins als 1.526,61 dòlars per unça, el seu nivell més alt des d'abril de 2013.

"La fortalesa del metall preciós és cada vegada més gran i és que conforme es complica la guerra comercial entre la Xina i els Estats Units i la de Donald Trump amb la Reserva Federal (Fed), els diners surten de les borses i es refugien al ien, al bitcoin, al franc suís i l'or, entre molts altres actius", assenyala l'analista de Bolsamanía José María Rodríguez. "La veritat és que com a resistència l'or en té una aproximadament als 1.525 dòlars i per sobre, a mitjà termini, ja no hi ha res fins als màxims històrics que va aconseguir el 2011 als 1.920 dòlars per unça", afegeix.

"Els diners surten de les borses i es refugien al ien, al bitcoin, al franc suís i l'or, entre molts altres actius"

Els lingots, juntament amb el ien japonès i els bons del Tresor dels EUA, es consideren una inversió relativament segura en temps d'incertesa política i financera. El ien va pujar a un màxim de set mesos enfront del dòlar durant la sessió anterior, mentre que els rendiments dels bons nord-americans a 30 anys van estendre les pèrdues de dilluns al seu nivell més baix des de juliol de 2016.

La setmana va començar agitada a Hong Kong després de la recrudescència de les protestes. Tant, que els aeroports van haver de cancel·lar tots els vols. Una situació que es manté durant aquest dimarts, dia en què la Xina ha anunciat la seva intenció de desplegar l'exèrcit. D'altra banda, a l'Argentina, els mercats es van esfondrar el dilluns després de l'aclaparadora diferència que l'opositor de centreesquerra Alberto Fernández va aconseguir sobre el president Mauricio Macri a les primàries, que va allunyar la possibilitat d'una reelecció del mandatari neoliberal en els comicis d'octubre.

Entre la resta dels metalls preciosos, la plata pujava un 2,4%, fins als 17,46 dòlars l'unça, màxims des de gener de 2018. Mentre el platí avançava un 1,4%, fins als 864,38 dòlars i el pal·ladi guanyava un 0,8%, fins als 1.438,70 dòlars.

contador