El petroli es manté expectant davant de la reunió de l'OPEP+ aquesta setmana

No s'espera que els grans productors anunciïn novetats aquest dimecres

Nieves Amigo
Bolsamania | 30 gen, 2023 12:48
opec

El petroli es manté considerablement tranquil a hores d'ara de dilluns (barril Brent: 86,50 dòlars; barril WTI: 79,37 dòlars) davant la reunió dels grans productors de cru (OPEP+) que tindrà lloc aquest mateix dimecres.

Segons els experts d'ING, és poc probable que l'OPEP i els seus aliats liderats per Rússia ajustin els nivells de producció quan es reuneixin a mitjans de setmana, i es preveu que esperin més informació sobre la reobertura de la Xina i la producció russa.

"No esperem cap canvi en la política de producció del grup, atesa la persistent incertesa que enfosqueix el mercat, tant des del punt de vista de l'oferta com de la demanda", indica ING.

A més, aquest dilluns s'està parlant de les tensions a l'Orient Mitjà després de l'atac d'un avió no tripulat a l'Iran. L'atac ha provocat alces al cru a primera hora, però els analistes expliquen que no hauria d'afectar el subministrament mundial de petroli.

"Encara que els preus del petroli han obert a l'alça després dels titulars, el risc per al subministrament mundial sembla relativament limitat en aquests moments", comenta Stephen Innes, soci director d'SPI Asset Management.

D'altra banda, també és rellevant per al cru que aquest cap de setmana el gabinet xinès ha afirmat que promourà la recuperació del consum com a principal motor de l'economia i impulsarà les importacions, segons ha informat la cadena estatal CCTV.

contador