Trump anuncia sancions al màxim nivell contra el Banc Central de l'Iran

Després dels atacs a les instal·lacions petrolíferes de l'Aràbia Saudita

Bolsamanía
Bolsamania | 20 set, 2019 18:34
donald-trump-presidente-estados-unidos 0 20190918093114
REUTERS/Al Drago

Donald Trump ha anunciat aquest divendres que ha ordenat sancions contra el Banc Central de l'Iran "al màxim nivell". Segons informa CNBC, el president ha fet aquestes declaracions durant una reunió amb el primer ministre d'Austràlia, Scott Morrison, a la Casa Blanca.

Dimecres passat, el dirigent nord-americà va ordenar al Departament del Tresor que augmentés "substancialment" les sancions contra l'Iran. Així ho va confirmar el mateix Trump a través del seu compte de Twitter, tot i que no va especificar quin tipus de mesures tenia previst imposar al país de l'Orient Mitjà.

Aquesta va ser la resposta dels EUA a l'atac amb drones que va patir Aràbia Saudita dissabte passat en una de les majors plantes petrolieres i que el va obligar a reduir a la meitat la seva producció de cru. Aquest mateix dia es va deslligar el caos al mercat del petroli, que va viure la seva major pujada de la història en incrementar el seu preu en un 14%.

Trump va acusar des del primer moment a l'Iran, que va negar la seva culpabilitat. El mandatari nord-americà va arribar a plantejar que els EUA estava preparat per afrontar un conflicte bèl·lic amb el país del Golf Pèrsic, amb la qual cosa va incrementar les tensions geopolítiques i va deslligar el pànic al mercat. Finalment, ha decidit optar per la via de les sancions econòmiques.

Per la seva banda, l'agència russa de notícies RT, molt propera al Kremlin, ha assenyalat que el Ministeri d'Afers Estrangers de Rússia ha considerat "il·legítimes" aquestes sancions i ha afegit que aquestes "no afectaran en cap cas" la posició de Moscou, que mantindrà la seva cooperació econòmica amb Teheran.

contador