L'OPEP preveu que l'impacte d'òmicron serà "lleu" a la demanda del petroli

La petita caiguda en el darrer trimestre del 2021 es traslladarà al primer del 2022

Manuel Martín-Albo
Bolsamania | 13 des, 2021 18:11
petroleo-pozo

L'Organització dels Països Exportadors de Petroli (OPEP) manté sense canvis la previsió de demanda de cru per al proper any malgrat la incertesa generada davant l'aparició de la nova variant del coronavirus, òmicron. Sostenen que l'impacte d'aquesta soca serà "lleu" al mercat de l''or negre'.

"S'espera que l'impacte de la nova variant d'òmicron sigui lleu i de curta durada, a mesura que el món es vagi equipant millor per gestionar la Covid-19 i els seus reptes connexos", diu l'OPEP a l'última actualització del seu butlletí mensual. Hi afegeixen que les perspectives econòmiques són "estables" a nivell mundial.

És per això que la demanda prevista pel càrtel per al proper any es manté als 4,15 milions de barrils diaris de creixement, fins a un total de 100,79 milions d'unitats diàries.

Admet, això sí, un alentiment a l'últim trimestre del 2021, precisament pels dubtes que van sorgir sobre òmicron. Tot i això, trasllada la diferència de la demanda d'aquests últims mesos de l'any als primers del proper, elevant els seus càlculs fins als 99,13 milions de barrils diaris, més d'un milió per sobre del que s'havia estimat anteriorment.

"La demanda de petroli es va ajustar a l'alça al primer semestre del 2021, a causa d'un consum de combustible per al transport millor del previst a l'OCDE, compensat per una estimació revisada a la baixa per al tercer trimestre del 2021 a causa d'un augment dels casos de Covid-19 i d'una menor producció industrial a la Xina, així com una menor recuperació del combustible per al transport a l'Índia", comenten des de l'OPEP.

Precisament, els països productors van acordar fa unes setmanes mantenir l'augment de 400.000 barrils diaris en la producció de petroli al gener després de l'última reunió, un símptoma que ja aleshores veien el poc impacte que podria tenir òmicron a la demanda.

contador