El proper boom del bitcoin: un nou marc regulador per les monedes digitals a l'Índia

El comitè interdisciplinari del Ministeri de Finances prepara un informe oficial per abordar la normativa entorn dels ciberactius

  • El país seguirà els passos de Rússia i la Xina
Bolsamanía
Bolsamania | 17 abr, 2017 16:56 - Actualitzat: 16:56
cbbitcoin31

L'Índia seguirà els passos d'altres països com Rússia o la Xina i dibuixarà un nou marc regulador pel bitcoin i la resta d’altcoins (monedes digitals alternatives). Per a això, el país està preparant un informe espacial del comitè interdisciplinari del Ministeri de Finances que es publicarà al juliol i que representarà un punt d'inflexió a la normativa dels ciberactius al país.

Segons explica 'Cointelegraph', el document farà un balanç de la situació actual de les monedes virtuals al país i a nivell mundial, que pot donar lloc a un auge en el preu de les monedes online, especialment el bitcoin. La divisa online s'ha mantingut estable durant el mes d'abril, operant en la franja de preus entre els 1.100 i els 1.200 dòlars. L'objectiu de l'estudi serà el d'examinar les estructures normatives i jurídiques globals existents que regeixen les monedes virtuals i suggerirà mesures per abordar-les, especialment pel que fa a la protecció del consumidor, blanqueig de capitals, etc.

El comitè interdisciplinari a càrrec de l'informe està presidit pel Secretari Especial d'Assumptes Econòmics i està compost per representants de diverses agències financeres i institucions com el Banc de la Reserva de l'Índia, el Banc de l'Estat de l'Índia, el Departament d'Assumptes Econòmics, el Departament de Serveis Financers i el Ministeri d'Electrònica i Tecnologia de la Informació.

La notícia ha estat molt ben acollida al país. Cita 'Cointelegraph' les declaracions del CEO de la casa de canvi índia, Coinsecure, Mohit Kalra, que assegura que ja s'estan notant les repercussions d'aquesta informació: “Estem entusiasmats amb aquest canvi que es donarà en tres mesos i ja veiem un increment en el nombre d'usuaris i en els volums d'operativa”.

En una nota de premsa oficial, el govern de l'Índia assenyala que s'estudiaran les regulacions que s'han implementat en altres països. Però l'Índia no és l'única de les potències emergents que adaptarà la seva normativa sobre actius financers a les monedes digitals. Fa escassament una setmana, el Ministeri de Finances rus també va informar que s'està preparant per reconèixer el bitcoin per la qual cosa està preparant un nou reglament que estarà llest el 2018.

contador