Seül acusa tropes nord-coreanes de matar un funcionari sud-coreà

Exigeix a Corea del Nord que doni explicacions i castigui els responsables

Bolsamanía
Bolsamania | 24 set, 2020 12:46
en-chine-kim-jong-un-prone-un-second-sommet-productif-avec-trump

Corea del Sud ha informat aquest dijous que un oficial de pesca sud-coreà, que va desaparèixer aquesta setmana, va ser interrogat en un vaixell patrulla nord-coreà abans de ser assassinat a trets per les tropes, que després van xopar el seu cos amb oli i li van calar foc.

L'exèrcit de Corea del Sud va explicar que les evidències suggereixen que l'home estava tractant de desertar cap al Nord quan va ser interceptat. Es desconeix la raó exacta per la qual van disparar a l'oficial, de 47 anys, però les tropes nord-coreanes poden haver estat actuant sota ordres amb l'objectiu de contenir el coronavirus, ha explicat l'exèrcit de Corea del Sud.

"Els nostres militars condemnen enèrgicament aquesta atrocitat i exigeixen a Corea del Nord que doni explicacions i castigui els responsables", ha declarat el general Ahn Young-ho, encarregat de les operacions en l'Estat Major Conjunt.

El comandant militar dels Estats Units a Corea del Sud va assenyalar recentment que les tropes nord-coreanes han rebut "ordres de disparar a matar" per a evitar que el coronavirus entri al país.

Al juliol, un home que havia desertat a Corea del Sud feia tres anys va provocar un altercat quan va travessar de nou la frontera fortament vigilada de Corea del Nord, que diu no haver tingut cap cas de la malaltia.

contador