Els EUA pressiona l'Iran amb l'enviament de 1.000 soldats al Golf Pèrsic

El petroli cotitza tranquil malgrat aquesta nova escalada de la tensió entre els dos països

Sergio García
Bolsamania | 18 jun, 2019 11:05 - Actualitzat: 11:05
soldadocalmado1

Els EUA tensa la corda amb l'Iran. El país presidit per Donald Trump ha anunciat l'enviament de 1.000 soldats al Golf Pèrsic en una clara escalada de les seves tensions amb el país de l'Orient Mitjà amb el petroli i el pacte nuclear al mig. Amb tot, l'anomenat or negre cotitza tranquil i cedeix un lleu 0,3%.

Així ho va fer saber el secretari de Defensa nord-americà, Patrick Shanahan, que va destacar que l'enviament d'aquestes tropes a la regió "té propòsits defensius".

L'anunci va tenir lloc aquest dilluns després que dijous de la passada setmana tinguessin lloc dos nous atacs a petroliers a l'estret d'Ormuz, vital per mantenir proveït el subministrament de cru. Des de llavors, Washington i Teheran han protagonitzat un intercanvi de declaracions.

"Els recents atacs iranians avalen el seu comportament hostil i l'amenaça que representen per als interessos dels EUA a la regió", ha postil·lat Shanahan. Aquestes 1.000 tropes passaran a engrossir les 1.500 que va enviar EUA el passat mes de maig.

"Els EUA no busca un conflicte amb l'Iran, simplement volem assegurar la seguretat del nostre personal militar i el seu treball a la regió", va concloure Shanahan. A aquestes paraules es va sumar un comunicat del Pentàgon en què afirmava que "l'Iran és responsable de l'atac al petrolier".

Unes acusacions que han estat recolzades recentment pel Regne Unit. El ministre d'Exteriors britànic, Jeremy Hunt, va afirmar dijous passat que Londres treballa sobre el cas que l'Iran està darrere de l'atac contra petroliers al golf d'Oman, tal com havia sostingut l'Executiu nord-americà.

contador