Dimiteix el portaveu econòmic de Cs, Toni Roldán, crític amb els pactes de Rivera

Ha estat un dels membres de l'Executiva que han discrepat amb pactes postelectorals

Irene Hernández
Bolsamania | 24 jun, 2019 14:14
ep portavoz economicociudadanos toni roldan
CIUDADANOS - Archivo

El portaveu adjunt de Ciutadans al Congrés i secretari de Programes i Àrees Sectorials del partit, Toni Roldán, ha presentat la dimissió aquest dilluns. Deixa el partit i el seu escó al Congrés, on havia estat elegit diputat per Barcelona. Roldán ha estat crític amb el líder del partit, Albert Rivera. "Me'n vaig perquè Ciutadans ha canviat, aquest no és el contracte que jo vaig signar".

Roldán, que és, a més, secretari de Programes del partit, ha convocat una roda de premsa aquest dilluns al Congrés dels Diputats per explicar personalment els motius de la seva decisió. Durant la qual, ha destacat que "ens devíem haver equivocat moltes vegades, però hem treballat sempre des de la llibertat, el màxim rigor i l'honestedat".

Ha estat una dels membres de l'Executiva que han discrepat amb el líder, Albert Rivera, en l'estratègia de pactes postelectorals, especialment amb el veto al PSOE i els pactes indirectes amb Vox. Roldán ha dit que "Ciutadans representa una garantia de progrés".

Roldán creu que "els costos per a Espanya de l'estratègia triada per Ciutadans són massa alts" i ha criticat el "gir del partit"

"La direcció del partit ha pres decisions legítimes, però que no comparteixo", i "un no pot tractar de ser el que no és durant massa temps", ha afirmat Roldán, que ha afegit que deixa el partit "perquè Ciutadans ha canviat, aquest no és el contracte que jo vaig signar".

"Espanya té una oportunitat històrica per formar un govern estable, seria error desaprofitar aquesta oportunitat", ha seguit dient Roldán en relació amb els pactes després de les eleccions que el partit de Rivera està signant. "Mai, en cap moment el progrés ve dels extrems" i "les noves metes no les anem a aconseguir de la mà de Vox ni dels vells partits".

Considera que "els costos per a Espanya de l'estratègia triada per Ciutadans són massa alts" i ha criticat el "gir del partit". "Com serem creïbles en la regeneració si anem a donar suport a governs que fa més de 20 anys són el poder?".

La marxa del partit de Roldán suposa la segona pèrdua significativa que viu Ciutadans. L'exprimer ministre francès Manuel Valls va trencar amb Rivera després de votar a favor de la investidura d'Ada Colau. Valls va carregar contra la "deriva" i "irresponsabilitat" de Ciutadans en la seva "lluita per liderar les dretes" i pactar amb Vox.

contador