Wall Street tanca aquest dijous per Acció de Gràcies i obrirà mitja sessió divendres

L'S&P 500 va consolidar nivells per sobre dels 4.000 punts

Bolsamanía
Bolsamania | 24 nov, 2022 12:12
thanksgiving dl pumpkin feast food thanks
Pixabay

Wall Street tanca aquest dijous per Acción de Gracias i obrirà mitja sessió divendres. Els índexs novaiorquesos van finalitzar dimecres amb guanys, que van permetre a l'S&P 500 consolidar nivells per sobre dels 4.000 punts.

DOW JONES
39.807,370
  • 0,12%47,29
  • Max: 39.868,59
  • Min: 39.717,25
  • Volume: -
  • MM 200 : 35.885,62
22:20 28/03/24

Els inversors van descomptar unes dades avançades d'activitat econòmica que es van situar per sota del que s'esperava al novembre i van anticipar una contracció econòmica destacada. En positiu, van mostrar una desacceleració de les pressions inflacionistes, cosa que va reforçar l'esperança dels inversors que la Reserva Federal (Fed) estigui a punt de concloure la seva agressiva política monetària per contenir els preus.

En aquest sentit, les actes de la darrera reunió del banc central nord-americà van mostrar una possible desacceleració en el ritme de la pujada de tipus d'interès, ja que “una majoria substancial dels participants va considerar que una desacceleració en el ritme de pujades probablement seria apropiada aviat".

"L'escenari que comencen a descomptar els mercats de divises, de bons i d'accions occidentals és el d'una inflació que començarà a remetre¡s ben aviat, mentre que les principals economies desenvolupades entren en recessió, però en una recessió que serà menys profunda del que s'esperava", expliquen des de Link Securities.

"Els bancs centrals, per la seva banda, començaran a alentir el ritme de les alces de tipus, donant el procés per acabat a finals del primer trimestre del 2023, mentre es plantegen la possibilitat de començar a revertir algunes d'aquestes alces a finals del proper exercici per impulsar així el creixement econòmic. Aquest escenari, si es compleix, sí que justificaria el comportament recent de tots aquests mercats", afegeixen.

Tot i això, afegeixen que "el risc més gran és que aquest escenari no es compleixi i que la inflació es mostri més difícil de combatre i moderar; que els bancs centrals es vegin forçats a seguir pujant les seves taxes oficials fins a nivells actualment no previstos, i que, per tot això, la recessió sigui més profunda del que ara descompta la majoria dels inversors. En aquest cas, les borses occidentals és molt probable que tornin a posar a prova els mínims marcats aquest any”.

contador