Wall Street s'uneix a les caigudes d'Europa un dia abans de les actes de la Fed

Al Dow, Apple i Home Depot aguanten a l'alça

Irene Hernández
Bolsamania | 20 ago, 2019 17:40
Wall Street, New York Stock Exchange, markets, traders, US, America

DOW JONES

39.771,020

18:01 28/03/24
0,03%
10,94

Wall Street es mou amb lleugeres caigudes aquest dimarts (Dow: -0,15%; S&P 500: -0,30%; Nasdaq: -0,20%) durant la jornada prèvia a la publicació de les actes de la Reserva Federal (Fed). Mentrestant, el rendiment dels bons i les relacions entre els EUA i la Xina segueixen centrant l'atenció dels inversors. La borsa de Nova York s'uneix a la tendència baixista d'aquesta jornada als parquets del Vell Continent després que el primer ministre italià, Giuseppe Conte anunciés a Roma la seva dimissió. Una notícia que ha accelerat les caigudes dels mercats.

Tant l'S&P 500 com el Dow Jones i el Nasdaq es comporten d'una manera molt diferent a la que han fet durant les últimes sessions. Aquest dilluns, Wall Street va tancar amb un avanç de l'1% després que el president dels EUA, Donald Trump, donés ales al mercat en mostrar-se convençut del poc risc de recessió i negar una possible desestabilització de l'economia nord-americana.

I no ha estat l'únic. JP Morgan Chase, Bank of America i Citigroup, Michael Corbat van mantenir una 'teleconferència' la setmana passada durant la qual els seus corresponents presidents van tranquil·litzar Trump sobre la situació i li van assegurar que el risc de recessió és molt baix, segons informava Bloomberg. Un missatge que sembla haver calat al mercat. No obstant això, també hi ha opinions contràries: empreses com Vontobel o Axa sostenen que el perill pot venir dels esdeveniments geopolítics, sobretot de la Xina i Europa.

Ara, l'atenció es desvia cap a la Fed, que aquest dimecres publica els seus actes i el seu president, Jerome Powell, participarà a finals de setmana a Jackson Hole. A més, durant la cimera del G-7 pot donar pistes sobre la configuració de la política monetària.

Al Dow, només pugen dos valors. Els títols d'Apple avancen un 0,5%, després de conèixer que, segons Bloomberg, el preu de la seva televisió serà de 9,99 dòlars al mes i que es llançarà el novembre, alhora que la de Disney, cosa que crearà més competència a Netflix.

A més, la creadora d'Apple tancava dilluns amb pujades a la calor de Donald Trump. El president dels Estats Units i el CEO d'Apple es van reunir divendres per parlar sobre la situació actual amb la Xina i els futurs aranzels. La majoria de productes d'Apple, anaven a veure afectats amb aranzels del 10% durant les pròximes setmanes o mesos però els EUA els ha retardat fins al 15 de desembre.

Per la seva banda, Home Depot és el valor que més puja aquest dimarts al Dow (2,5%) després de presentar els seus comptes. Malgrat advertir que la caiguda dels preus de la fusta, així com l'impacte dels possibles aranzels afectaran les seves vendes, ha anunciat uns ingressos de 3.480 milions de dòlars i 3.17 dòlars per acció. Per sobre dels esperava el consens del mercat.

contador