Suaus guanys a Wall Street a prop de màxims històrics

El petroli segueix amb el seu ral·li alcista i torna a marcar rècords anuals

César Vidal / Sergio García
Bolsamania | 23 abr, 2019 16:36 - Actualitzat: 16:36
Jack-3

DOW JONES

39.764,430

15:55 28/03/24
0,01%
4,35

Wall Street registra pujades molt moderades a prop dels màxims històrics registrats entre agost i octubre de l'any passat. Els inversors segueixen pendents dels resultats empresarials i, en aquest sentit, un dels valors més alcistes és Twitter. La xarxa social es dispara un 8% després de batre les expectatives del mercat amb el seu creixement d'usuaris mensuals actius.

A més de Twitter, diversos membres del Dow Jones han publicat les seves xifres trimestrals. Coca Cola i United Technologies avancen un 2% després de superar les previsions amb els seus comptes, però Procter & Gamble cedeix un 1% i Verizon Communications cau un 0,7% en no convèncer amb els seus números.

Després del tancament del mercat, serà el torn d'altres companyies com Texas Instruments, eBay i Snap, matriu de la xarxa social snapchat. A més, Lyft, rival d'Uber, puja un 1% després de rebre una recomanació de compra d'UBS.

Dimecres, publicaran els seus resultats Facebook, Microsoft i Tesla, mentre que Amazon, Ford, Starbucks i Domino's ho faran dijous. Finalment, Chevron, Exxon Mobil i Colgate publicaran divendres.

Especial atenció al ral·li del petroli. El cru West Texas repunta un 2,5% i marca nous màxims anuals als 65,66 dòlars després de conèixer que Washington endurirà les sancions imposades a l'Iran. Tècnicament, no presenta resistències importants fins als 75 dòlars, màxims de l'any passat.

A partir de l'1 de maig, els EUA no permetrà que el país persa segueixi exportant petroli, ni tan sols als vuit països als quals proveïa des que van entrar parcialment en vigor les sancions el novembre de 2018.

En altres mercats, l'euro es deprecia un 0,36%, fins als 1,1217 dòlars. A més, la rendibilitat del bo del Tresor a 10 anys baixa fins al 2,57%, mentre que la del bo a 2 anys cau al 2,36% i la del bo a tres mesos repunta fins al 2,44%.

A nivell econòmic, l'índex setmanal Redbook de vendes al detall ha repuntat un 1,2%, fins al 6% interanual. I l'índex de preus d'habitatge de febrer ha pujat un 0,3%, en línia amb el que s'esperava.

Encara que la dada més important de la setmana es coneixerà divendres. Serà llavors quan es publiqui la primera estimació del PIB del primer trimestre als EUA. El consens espera una desacceleració fins a l'1,8% des del 2,2% registrat durant el quart trimestre. Divendres també es publicarà la confiança del consumidor de la Universitat de Michigan, que es mantindrà en 97 punts, segons els pronòstics.

VISIÓ DE MERCAT

L'S&P 500 cotitza als 2.910 punts, molt a prop del seu rècord del 21 de setembre de 2018, que es troba als 2.940 punts. Aquest any, després del canvi d'enfocament monetari establert per la Reserva Federal (Fed) cap a una política més acomodatícia, la Borsa de Nova York ha registrat un gran ral·li. El Dow Jones s'ha revalorat quasi un 14%, l'S&P 500, un 16% i el Nasdaq, més d'un 20%.

El president i conseller delegat de BlackRock, Larry Fink, ha afirmat que, amb la borsa nord-americana colpejant la porta dels seus màxims històrics, és més probable una tirada alcista que la baixa en la renda variable. La clau, segons ell, està en l'excés de liquiditat al mercat.

El CEO de la major gestora d'actius del món ha assenyalat que "tot i els nivells actuals de la renda variable, encara falta per veure molts diners que està sense invertir" perquè està veient "uns nivells rècord de liquiditat".

contador