Renta 4 retalla el preu de Telefónica un 22% pel deute i l'alta competència

Valora la companyia en 7,2 euros i li dóna una recomanació de mantenir

Irene Hernández
Bolsamania | 17 set, 2019 10:06
ep economiaempresas- fitch confirmarating bbb con perspectiva estable de telefonica
EUROPA PRESS - Archivo

Telefónica

4,224

16:18 26/04/24
1,78%
0,07

Telefónica posseeix un elevat endeutament i, a més, s'enfronta a una competència elevada. Són les principals raons per les quals els analistes de Renta 4 han retallat el preu objectiu fins als 7,2 euros enfront dels 9,2 euros per acció anteriors. A més, atorguen a la companyia una recomanació de mantenir.

"Veiem que els inversors han donat l'esquena a l'operadora decebuts per una evolució del negoci que no aconsegueix millorar a nivell operatiu i a la desconfiança en el fet que pugui aconseguir que la tendència hagi de millorar significativament de forma sostinguda", assenyalen.

Pel que fa a les raons de Renta 4 per les quals Telefónica està tenint tantes dificultats per créixer a nivell operatiu es troba que pertany a un sector "fortament deflacionista i que exigeix ​​un nivell d'inversions (CAPEX) molt elevat en xarxes, infraestructures i equips per a millora la velocitat, nivell de cobertura, ampliar serveis i mantenir els ingressos". A més, a nivell més específic, "l'estructura del grup, l'elevat endeutament durant els últims anys i l'estratègia de la directiva també hi han contribuït".

Per països, a Espanya, expliquen que Telefónica ha fet un gran esforç per aconseguir una plataforma de TV i Internet amb millors continguts invertint en nous canals, proporcionant una oferta més àmplia de canals, produint les seves pròpies sèries i establint acords amb les grans per oferir les seves (Netflix, HBO o Amazon) i oferint en exclusiva oferta esportiva. No obstant això, el fort augment dels costos de continguts, especialment els de futbol, ​​ha provocat una caiguda de gairebé 5 punts percentuals del marge EBITDA durant el segon trimestre de 2019.

Mentrestant, encara que la major concentració del sector a Espanya amb les fusions d'Orange-Jazztel i Vodafone-Ono va permetre que les telecos gaudeixin d'unes condicions de competència benignes durant diversos anys, l'enlairament de MásMóvil ha tornat a posar en escena un quart nou competidor, cosa que satura el mercat. "A més, el previsible salt d'Euskaltel a nivell nacional no faria més que augmentar la pressió competitiva". Per això, Renta 4 veu "complicat que Telefónica sigui capaç de dur a terme noves pujades de preus, tal com ha estat fent durant els darrers anys, i que els usuaris estiguin disposats a assumir una major despesa, més quan creiem que molts possiblement no rendibilitzen el servei i que tot apunta que l'economia espanyola es desacceleri durant els propers trimestres".

Per contra, destaquen com el principal catalitzador la monetització dels actius d'infraestructures, que estan molt ben valorats pel mercat i la directiva ja va anunciar que estan estudiant fórmules perquè cristal·litzi el seu valor. Un altre dels catalitzadors és l'estabilització política i macro a Hispanoamèrica que permeti una recuperació sostinguda de les seves divises.

contador