L'ABC Serrano debuta al MAB sense canvis mantenint els 21,10 euros per acció

L'actiu compta amb una superfície llogable d'uns 15.000 metres quadrats repartits en set plantes

  • Un preu que valora el títol en 105.500.000 d'euros
Bolsamanía
Europa Press | 06 abr, 2018 15:06
centro comercial abc serrano
Facebook

La SOCIMI Serrano 61, controlada per Banca March i propietària del madrileny centre comercial ABC Serrano, debuta aquest divendres al Mercat Alternatiu Borsari sense canvis i mantenint els 21,10 euros per acció, un preu que valora a aquest actiu en 105.500.000 d'euros segons ha informat BME.

L’'ABC Serrano' és un centre situat en l'anomenada 'milla d'or' de la capital, la zona comercial de la ciutat, i situat en un edifici històric de començaments del passat segle.

L'actiu compta amb una superfície llogable d'uns 15.000 metres quadrats repartits en set plantes

L'actiu compta amb una superfície llogable d'uns 15.000 metres quadrats repartits en set plantes sobre rasant, a les quals se sumen quatre subterrànies per a aparcaments.

La SOCIMI Serrano 61, que té aquest centre com a únic actiu, està controlada per Banca March, que ostenta el 19,20% del seu capital. Un altre 40,8% està en mans d'accionistes minoritaris i vuit socis compten amb un percentatge del 5% cadascun.

La companyia salta amb aquest actiu al MAB amb la finalitat d'atreure capital i escometre l'estratègia dissenyada per "maximitzar" els ingressos que genera el centre "a mitjà termini", i així "rendibilitzar la inversió realitzada", segons detallen al fullet informatiu de la seva sortida al MAB.

Aquesta estratègia passa per captar nous inquilins per als locals comercials actualment desocupats, millorar l'experiència dels clients i "convertir-se en el líder del centre de Madrid pel que fa a restauració, oci i zona comercial".

Al tancament del 2017, l'ABC Serrano presentava una taxa d'ocupació el 86,2% de la superfície total, amb el que tenia desocupats quinze dels 46 establiments amb què compta.

Així, el centre va tancar l'exercici amb pèrdues de 990.000 euros, després de facturar 5,30 milions d'euros per rendes. Els seus propietaris preveuen superar aquests números vermells ja en 2018, quan preveuen guanyar 2,4 milions. Per a això, preveuen elevar fins als 5,6 milions la facturació i reduir les despeses i les amortitzacions.

A l'actualitat, els seus quatre principals inquilins són el supermercat Mercadona, el centre esportiu d'alt nivell Reebok Sport Club, la companyia de mobiliari Habitat i el restaurant Pedro Larumbe. Aquestes quatre companyies ocupen el 66% del centre i aporten el 60,87% de les rendes.

Al capítol financer, la companyia propietària del centre suporta un deute amb CaixaBank corresponent a un préstec hipotecari de 36 milions d'euros que venç el febrer de 2031. Així, el seu palanquejament, és a dir, l'import de deute en relació al valor de l'actiu, és del 46,45%.

ACTIU HISTÒRIC RECENTMENT REMODELAT

L'ABC Serrano ocupa un edifici d'estil clàssic construït a principis del segle XX que està protegit per la normativa de patrimoni històric. L'immoble va albergar la caserna general de Premsa Espanyola fins al 1995, quan els antics propietaris en van realitzar una extensa remodelació i el van convertir en un centre comercial.

El centre comercial ha estat sotmès a una remodelació total, amb l'objectiu de reposicionar-lo, mitjançant la substitució d'inquilins amb noves ensenyes comercials nacionals i internacionals que incrementin l'atractiu del centre.

Les obres, que ja han conclòs i van ser costejades per l'anterior propietari, han suposat reorganitzar la distribució arquitectònica del centre i incrementar la superfície llogable. A més, s'hi ha obert una lluerna que aporta llum natural al centre i un aspecte "més modern i actualitzat".

contador