Goldman Sachs rebaixa la renda variable a infraponderar per por d'una recessió

Morgan Stanley i BlackRock es mostren també negatius amb les borses

Bolsamanía
Bolsamania | 27 set, 2022 10:19
goldman sachs benefice divise par deux au deuxieme trimestre mais meilleur qu attendu grace au trading

Goldman Sachs ha rebaixat la renda variable fins a infraponderar en l'assignació global per als tres mesos vinents, al·legant que l'augment dels rendiments dels bons i la perspectiva d'una recessió suggereixen que la caiguda de les borses té recorregut.

La probabilitat de recessió que el banc d'inversió nord-americana atribueix al mercat ha augmentat per sobre del 40% després de la venda de bons recent, "cosa que històricament ha indicat un elevat risc de caiguda de la renda variable", van escriure aquest dilluns en una nota els estrategs, entre ells Christian Mueller-Glissmann, segons recull Bloomberg.

Les previsions pessimistes de Goldman Sachs coincideixen amb les de Morgan Stanley, que en un informe reafirmava la seva prudència sobre la renda variable després d'actualitzar previsions. "Els nous objectius el desembre del 2022 són 0,93 per a l'euro/dòlar i 1,02 per a la lliura/dòlar. Aquesta combinació reforça la nostra actual opinió prudent sobre la renda variable europea", indica.

Segons detallen des de Morgan Stanley, aquestes noves previsions macro probablement exerciran una pressió més gran a la baixa a curt termini als mercats de renda variable europeus i mundials, que han estat especialment (inversament) correlacionats amb el dòlar aquest any.

BlackRock, per la seva banda, també aposta per continuar reduint el risc en les visions tàctiques. "Preferim la renda fixa a les accions", reconeix. La gestora alerta del "nou règim de volatilitat macroeconòmica" que s'està desenvolupant i que deixa "un creixement més feble, una inflació persistent i uns mercats volàtils". "Seguim amb la nostra postura de risc reduït", recalca.

contador