Fortes caigudes a les borses asiàtiques després de la capitulació a Wall Street

El Hang Seng de Hong Kong es deixa més d'un 3%

Nieves Amigo
Bolsamania | 06 mai, 2022 10:03
hong kong 20211004111016

Les borses asiàtiques registren fortes caigudes durant aquesta última sessió de setmana després de l'enfonsament de Wall Street de la jornada passada. El Dow Jones va perdre un 3,12%, l'S&P va cedir un 3,56% i el Nasdaq es va deixar ni més ni menys que un 5%. La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys, que penalitza les companyies tecnològiques, va escalar fins a nivells del 2018 (3,1%).

El Hang Seng s'ha deixat més d'un 3% aquesta matinada, mentre que el Shanghai perd més d'un 2%. Les empreses tecnològiques, igual que a Wall Street, han estat les que més han patit. Al Japó, el Nikkei salda la jornada amb pujades moderades, un dia durant el qual s'ha publicat l'IPC de Tòquio d'abril, amb una pujada anual del 2,5%.

A Austràlia, el banc central ha revisat divendres dràsticament les previsions d'inflació. En la seva declaració trimestral sobre política monetària, el Banc de la Reserva d'Austràlia (RBA) ha advertit que la inflació subjacent podria arribar al 4,6% al desembre, taxa que suposa un augment de dos punts percentuals respecte a la previsió anterior realitzada al febrer.

Aquesta xifra estaria molt per sobre de la banda objectiu de l'RBA del 2-3%, i la inflació no tornaria a situar-se a la part superior de la banda fins a mitjans del 2024, cosa que suggereix que s'acosta un llarg cicle d'enduriment.

Alhora, es preveu que la desocupació segueixi baixant fins a assolir el nivell més baix dels últims 50 anys, el 3,6%, durant el proper any. Igualment, s'espera que el creixement salarial anual s'acceleri fins al 3,0% a finals d'aquest any, des del 2,3% actual, i fins al 3,7% a mitjans del 2024.

CAIGUDES ALS EUA

Wall Street es desploma aquest dijous després del ral·li alcista que van registrar dimecres els índexs novaiorquesos després de la reunió monetària de la Reserva Federal (Fed).

"Si es puja un 3% i l'endemà se cedeix mig punt percentual, és una cosa força normal. Però tenir el tipus de dia que vam tenir ahir i després veure com s'inverteix el 100% al migdia és realment extraordinària", ha assenyalat Randy Frederick, director gerent de comerç i derivats al Centre Schwab de Recerca Financera, en declaracions a CNBC.

contador