El petroli cau davant la possibilitat que l'Iran torni a bombar cru

Si finalment s'aconsegueix un acord de no proliferació nuclear amb els EUA

César Vidal
Bolsamania | 09 ago, 2022 14:35
ep archivo   una plataforma de gas y petroleo frente a la costa de libia en el mediterraneo central
Antonio Sempere - Europa Press - Archivo

El preu del petroli cau aquest dimarts davant la possibilitat que l'Iran torni a bombar cru en els mercats internacionals, a causa de la bones perspectives perquè el país persa ferm un nou acord de no proliferació nuclear amb les grans potències.

El preu del barril Brent baixa un 0,8%, fins a 95,84 dòlars, després que la Unió Europea presentés aquest dilluns a la nit un text "final" que pot ser aprovat en les pròximes setmanes pels EUA i l'Iran.

"Un acord per a reviure l'acord nuclear de l'Iran de 2015 podria ser a prop. Els detalls finals es van posar per escrit ahir a Viena i ara es tracta de si els EUA i l'Iran estan llestos per a acceptar l'acord, que podria veure el retorn de les exportacions de petroli iranià al mercat global. Una decisió podria arribar en setmanes", afirmen els experts de Danske Bank.

Si finalment s'aconsegueix signar aquest acord, l'Iran podria exportar al voltant d'1 milió o 1,5 milions de barrils diaris de cru en uns sis mesos, la qual cosa contribuiria a pal·liar la falta de petroli rus, sancionat pels països occidentals a causa de la invasió d'Ucraïna.

contador