BBVA es col·loca com el principal candidat per tornar a entrar a l'EuroStoxx 50

Cellnex es quedaria a les portes, mentre que els probables candidats a sortir-ne serien Engie i Amadeus

Irene Hernández
Bolsamania | 31 ago, 2021 14:23
ep archivo   la ciudad bbva edificio sede del banco la vela
Joaquin Corchero - Europa Press - Archivo

BBVA està a un pas de tornar a formar part de l'Eurostoxx-50. L'entitat, que va abandonar fa un any l'índex borsari referència d'Europa, es col·loca ara com el principal candidat per entrar-hi durant la revisió de setembre.

BBVA
10,750
  • -1,38%-0,15
  • Max: 10,98
  • Min: 10,71
  • Volume: -
  • MM 200 : 8,01
09:44 30/04/24

Després d'un any marcat per la recuperació dels valors cíclics enmig de les turbulències per la pandèmia de la Covid-19, hi haurà canvis a l'EuroStoxx 50.

Tot apunta que finalment BBVA i el grup automobilístic Stellatis entraran a l'índex, mentre Cellnex i Saint Gobain es quedarien a les portes. Pel costat de les sortides dels candidats més probables en serien Engie i Amadeus, assenyalen els analistes de Banc Sabadell. Addicionalment, els altres candidats per abandonar el selectiu serien Vivendi i en menor mesura BMW.

En complir-se els pronòstics, l'entitat espanyola tornaria a l'índex del qual va sortir al setembre de l'any passat després de més de dues dècades present a causa de la depreciació que van patir les seves accions, el valor de la qual ha ressuscitat un any després. En la marxa, a BBVA el va acompanyar Telefónica. Durant aquests últims dotze mesos, Santander, Iberdrola, Inditex i Amadeus han representat Espanya a l'Eurostoxx 50.

S'espera que a finals d'aquesta setmana es publiqui la llista definitiva amb la composició que entrarà en vigor a finals de mes. Cal recordar que les dades emprades per determinar les entrades i les sortides en funció de la seva capitalització ajustada per free-float seran els del tancament del 31 d'agost.

contador