Asufin es querella contra els anteriors consells de Popular i contra el seu auditor, PwC

La denúncia és per frau d'inversors, falsedat de comptes, administració deslleial i delicte contra la Hisenda Pública

  • La querella d’Asufin es presenta després de sis setmanes d'investigacions arran de la resolució de Popular
Bolsamanía
Europa Press | 19 jul, 2017 13:04
cbpopular68

L'associació de consumidors financers Asufin ha presentat una querella contra els anteriors consells d'administració de Banc Popular, liderats per Ángel Ron i Emilio Saracho, respectivament, i contra l'auditora de l'entitat, PwC, per frau d'inversors, falsedat de comptes, administració deslleial i delicte contra la Hisenda Pública, ha informat en un comunicat.

La querella d’Asufin es presenta després de sis setmanes d'investigacions arran de la resolució de Popular i, segons la presidenta de l'associació, Patricia Suárez, l'oferta de compensació de Banc Santander als accionistes minoritaris del banc intervingut és "una prova més "que hi ha hagut" irregularitats" en la gestió.

Per al procediment, Asufin compta amb assessorament legal tant en l'àmbit penal, com en el civil, de Carme Herranz i Óscar Serrano, procedents de Col·lectiu Ronda, i Almudena Velázquez, de Xarxa Abafi.

Asufin acusa els anteriors consells d'administració de Popular de frau d'inversors, falsedat de comptes, administració deslleial i delicte contra la Hisenda Pública.

La querella es formula també contra PwC en entendre que ha tingut una conducta "consentidora" o de "beneplàcit" en front "a la deriva" que anava prenent l'entitat. Per Asufin, l'auditora ha contribuït al perjudici econòmic dels clients del Popular en haver justificat amb les seves auditories les accions del banc.

A més, l'associació ha sol·licitat a la Junta Única de Resolució (JUR), tot l'expedient del cas, incloent-hi el famós informe Deloitte i demana que la CNMV informe de les raons per les quals no s’hi van prohibir les posicions curtes.

contador